Organizația patronală HORA, care reprezintă industria ospitalității din România a propus un proiect pentru redeschiderea barurilor, cafenelelor și restaurantelor. Proiectul este adresat guvernului și potrivit celor de la HORA respectă regulile de distanțare socială și protecție, scrie Alba24.
În proiect este prevăzută deschiderea treptată a restaurantelor, cu data de 16 mai, la o zi după ce în România ar urma ca măsurile luate în stare de urgență să devină mai permisive.
După faza din 16 mai, faza doi ar fi preconizată pe data de 1 iunie, iar faza trei în 15 iunie.
Proiectul prevede ca distanţa între mese să fie de 2 metri, mese de maximum 8 persoane, nu mai mult de 200 de oameni în acelaşi timp în restaurant şi măsuri sanitare obligatorii pentru angajaţi.
Măsurile s-ar aplica pentru companiiile care au codul CAEN 5610, 5621, 5629, 5630.
CUM ARATĂ PROIECTUL PROPUS DE HORA:
Faza 1
Data: 16 mai 2020
Spații:
TERASE INDEPENDENTE ȘI TERASE INTEGRATE UNITAȚILOR PUBLICE DE ALIMENTAȚIE
UNITĂȚI TAKE AWAY CU SERVIRE LA INTERIOR
Condiții:
Terase independente ki integrate unitaților de alimentație
Distanță socială ( distanța între mese 2 metri, mese de max 8 pax, )
Unitatea va putea găzdui/acomoda un numar de maxim 200 de personae în același timp.
Măsuri sanitare obligatorii- angajați (mască, mănuși, măsurarea temperaturii angajaților la intrarea în tură);
Dotarea locațiilor cu dozatoare de gel sanitarizant,
Igienizarea și dezinfectarea programată a spațiilor de lucru,
Instrucțiuni pentru protecția împotriva COVID19 în fiecare meniu.
Unitati Take away cu servire în interior
Limitarea accesului în interiorul locației potrivit numărului de case de marcat deschise/kioskuri, cu păstrarea distanței de 1,5 m între stațiile de preluare comenzi.
În cazul în care exista mai mulți clienți decât numărul de stații de servire, zona de așteptare va fi în fața unitații cu păstrarea distanței între clienți de 1,5 metri.
Fiecare casă de marcat/ punct de servire va fi dotat cu ecran de protecție din plexiglass;
Regulile de distanțare socială vor fi afișate la loc vizibil la intrarea în unitate, angajații unității având obligația de a verifica și asigura respectarea lor.
FAZA 2
Data: 1 Iunie 2020
Relaxarea restricțiilor pentru următoarele spații ( pas 2 ):
TERASE INDEPENDENTE ȘI TERASE INTEGRATE UNITAȚILOR PUBLICE DE ALIMENTAȚIE
UNITĂȚI TAKE AWAY CU SERVIRE LA INTERIOR
Măsuri privind redeschiderea parțială a:
Spații închise: Restaurant, Baruri, Cafenele, Autoserviri, etc. Nu mai mult de 50% din capacitatea legală conform avizului PSI
Distanță socială ( distanța între mese 2 metri, mese de max 8 pax )
Unitatea va putea găzdui/acomoda maxim 50% din capacitatea autorizată de PSI
Măsuri sanitare obligatorii angajați ( mască, mănuși, măsurarea temperaturii angajaților la intrarea în tură);
dotarea locatiilor cu dozatoare de gel sanitarizant,
Igienizarea și dezinfectarea programată a spațiilor de lucru,
Instrucțiuni pentru protecția împotriva COVID19 în fiecare meniu.
citeste continuarea AICI