<
Actualitate

Implicarea subprefectul Irina Munteanu în achiziționarea aparatul de plasmafereză, esențială: „Nu cred în probleme fără soluții!”

O pierdere pentru Câmpia Turzii, un câștig pentru județul Cluj. Acest lucru l-am scris și în momentul când Irina Munteanu a fost numită subprefect al județului Cluj. Ceea ce știm despre Irina Munteanu este că se implică activ la locul de muncă. Așa era și când era pe funcția de director la Primăria Câmpia Turzii. Funcția de subprefect i-a oferit multe provocări, mai ales în această pandemie, însă cu mult profesionalism și devotament, Irina le-a făcut față cu brio. Adevărul este că din această funcție Irina Munteanu a ajutat și municipiul Câmpia Turzii. Amintim doar câteva realizări la care a fost parte: Serviciul Pașapoarte, Serviciului de Permise și Înmatriculări, reluarea traseelor la Câmpia Turzii pentru evaluarea practică în vederea obținerii permisului de conducere. Să nu uităm totodată de procedura de intervenție unică și unitară la nivel județean cu privire la intervenția în cazul apariției animalelor sălbatice. În egală măsură, pare-se ca Irina s-a mai ocupat din punct de vedere procedural de încă un proiect important pentru județ, și anume aducerea containerelor de locuit către unitățile sanitare de la rezervele de stat și care să deservească drept centre de triaj pentru pacienți pe perioada sezonului rece.


Am întâlnit-o și pe “șantier” având ca sarcină amenajarea noului sediu din Cluj Napoca în vederea mutării Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor.
Irina este acolo unde este nevoie, se adaptează rapid și acționează.

Revenim… după ce a inițiat și a coordonat elaborarea un ghid al pacientului infectat cu covid, pe înțelesul tuturor, a unui ghid cu informații esențiale pentru angajatori în același context, al pandemiei și încă un altul legat de relația medic-pacient- farmacie este în curs de elaborare, Irina Munteanu a „rezolvat” și un aparat de plasmafereză, atât de necesar pentru donatorii de plasmă, la fel cum, prin relația deosebită pe care și-a format-o în timp extrem de scurt cu ONG-uri județene, companii, agenți economici și mișcări civice, a atras către spitale, în cele mai grele momente, aparate de testare, materiale necesare, dar și alte echipamente, prin donații.
Donatorii de plasmă hiperimună au donat plasmă prin metoda clasică, însă odată cu sosirea noului aparat lucrurile se vor schimba.

„Am semnat săptămână trecută contractul după ce doamna Irina Munteanu m-a contactat. Am semnat acest contract cu Spitalul Județean pentru că în continuare Centrul de Transfuzie nu a vrut să semneze. Spitalul Județean va duce echipamentul la Centrul de Transfuzie din Cluj și îl vor exploata acolo pentru că legea nu ne permite să instalăm echipamente decât în centrele de Transfuzii. Nu știu de ce Centrul de Transfuzii de la Cluj nu vrea să semneze în condițiile în care avem 21 de de Centre de Transfuzie din România care au semnat. La nivel național s-au tot făcut presiuni tocmai din partea acestor centre regionale să se dea bani ca să se cumpere kituri și echipamente deși oferisem gratis 50 de astfel de echipamente, în plus, UE a oferit 40 de milioane de euro, bani nerambursabili să se organizeze licitație. Nu s-a organizat nici licitație și nici nu au luat echipamentele oferite gratis. Noi am cumpărat aceste echipamente și cumpărăm lună de lună kituri pentru a asigura funcționarea în toate Centrele de Transfuzie care ne-au solicitat la costuri 0. In ultima luna, kiturile pe care le dăm gratuit ne-au costat 27.000 euro, am ajuns la 1.000 de kituri pe lună pentru cele 21 de centre”, declară pentru Servus, Cluj!, Florin Hozoc, reprezentantul firmei care donează aparate de plasmafereză.

“Nu cred în probleme fără soluții! Este nevoie doar de atenție și de privirea problemelor din diferite unghiuri, iar rezolvările vin. În momentul în care apare o nevoie în comunitate și pentru comunitate, nu stau prea mult pe gânduri. La fel s-a întâmplat și în cazul echipamentului de plasmafereză și îi sunt recunoscătoare domnului Florin Hozoc pentru deschidere și foarte bună colaborare.
Mai mult decât atât, în contextul acestui an, mai mult decât oricând, echipa face diferența, fie că vorbim despre colaborarea deosebită cu domnul prefect, cu colegii din prefectură, cu reprezentanții celorlalte instituții județene, cu ONG-uri și voluntari, cu toții ne lăsăm amprenta și completăm acele “spații” libere unde este nevoie să intervenim pentru a depăși momentele dificile prin care trecem”, a declarat subprefectul de Cluj, Irina Munteanu, pentru Ziarul 21.

Încă o dată… Câmpia Turzii a pierdut, județul Cluj a câștigat!

 

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1 Case Pariuri Online

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS