<
Actualitate

Idei pentru amenajarea sau renovarea bucătăriei cu buget redus

Idei pentru amenajarea sau renovarea bucătăriei cu buget redus

Bucătăria este inima casei, camera cea mai folosită și locul unde se adună toata familia. Și unde designul funcțional poate face o mare diferență în calitatea vieții de zi cu zi și în valoarea casei dumneavoastră.

Dar nu trebuie să vă cheltuiți toate economiile pentru amenajarea sau renovarea bucătăriei. Puteți face o bucătărie practică și modernă chiar și cu un buget redus, mai ales dacă cea pe care o aveți este acceptabilă, dar pur și simplu învechită sau înghesuită. În continuare vă vom oferi câteva sfaturi despre cum să amenajați o bucătărie nouă și cum să o îmbunătățiți pe cea existentă.

Dacă amenajați o bucătărie nouă

Cea mai ieftină opțiune sunt bucătăriile gata făcute, pe care le cumpărați ca set complet. Dar asta nu înseamnă că nu le puteți personaliza. Mobila modulară pentru bucătării este de obicei foarte versatilă și puteți aranja dulapurile după bunul dumneavoastră plac. Bucătăriile de colț sunt, de asemenea, o opțiune practică. Vă ajută să economisiți spațiu și vă oferă o suprafață mare de lucru.

Cele mai ieftine bucătării sunt realizate din PAL melaminat. Întreținerea lor este foarte ușoară și, de asemenea, au o durată de viață lungă. Deci nu trebuie să faceți compromisuri în ceea ce privește calitatea. Materialele mai scumpe sunt lemnul masiv, furnirul sau MDF-ul, care este o placă fabricată din fibre lemnoase tocate foarte mărunt. În general, prețul este dat de calitatea materialului, cu toate acestea, puteți cumpara mobilă de bucătărie din lemn la un preț comparabil cu cel al mobilei din PAL melaminat.

Reguli de bază pentru mobilarea bucătăriei

Chiar dacă cumpărați un set de bucătărie gata făcut, țineți cont de regulile de bază care trebuie respectate pentru a vă asigura că puteți găti confortabil.

Bucătăria are trei zone:

  • Zona de gătit – aragazul sau plita, cuptorul și hota.
  • Zona de curățat – chiuvetă, mașină de spălat vase și coș de gunoi.
  • Zona de depozitare – frigider, congelator și dulap sau cămară.

Aceste trei zone sunt conectate în mod logic între ele formând un triunghi. În mod ideal, fiecare latură a triunghiului ar trebui să fie între 80-270 cm. Pentru a avea o experiență plăcută în bucătărie trebuie să vă asigurați că aveți suficient spațiu în fiecare zonă. Depozitarea și pregătirea alimentelor necesită o suprafață generoasă, dar gândiți-vă, de asemenea, să alocați spațiu suficient și în jurul chiuvetei și a aragazului – cu siguranță veți avea nevoie de el acolo.

Pentru a găti confortabil, înălțimea blatului trebuie să fie de 85-90 cm. Încercați să alegeți un corp de bucătărie care are sertare în partea de jos. În acest fel, nu va trebui să vă aplecați în mod constant după vase sau ustensile. Desigur, pe lângă iluminatul principal, trebuie să existe și spoturi luminoase deasupra suprafețelor de lucru.

Dacă recondiționați bucătăria veche

Locuiți într-un apartament închiriat și nu are sens să investiți sau pur și simplu doriți să vă modernizați bucătăria existentă?Aveți la dispoziție mai multe opțiuni pentru a da bucătăriei dumneavoastră un aspect nou fără a o renova în întregime. Iată câteva sfaturi:

 

  1. Acoperiți faianța veche cu tapet

Tapetul pentru bucătării este realizat dintr-un material PVC și are o suprafață laminată. Acest lucru îl face să reziste în mod fiabil la umezeală și căldură. Se poate monta cu ușurință fiind o variantă ideală pentru oricine, pentru că implică efort minim și în plus, este o soluție ieftină și rapidă pentru acoperirea plăcilor inestetice.

  1. Acoperiți dulapurile cu folie autoadezivă

La fel ca în cazul gresiei vechi, puteți îmbunătăți și dulapurile de bucătărie. Foliile autoadezive sunt disponibile într-o gamă largă de modele, iar dacă le lipiți cu grijă, nici nu se va observa. Procedura este foarte simplă: scoateți toate mânerele de pe dulapuri, pregătiți un cuțit ascuțit și o riglă și incepeți treaba.

  1. Înlocuiți blatul de lucru

Să achiziționați un mobilier de bucătărie nou este costisitor, dar poate că înlocuirea blatului de lucru ar fi tot ce aveți nevoie. De obicei, este cel care se uzează cel mai mult. Mulți comercianți vă pot face un blat de lucru pe măsură. Cel mai ieftin material este PAL-ul laminat menționat mai sus.

  1. Detaliile fac diferența

Probabil că ați fi surprinși să vedeți cât de mult se poate schimba aspectul mobilierului adăugând mânere noi. La fel și o chiuvetă sau un robinet nou – tendința actuală sunt modelele mate. De asemenea, puteți îmbunătăți în mod semnificativ atmosfera bucătăriei dumneavoastră  prin iluminarea din spate a dulapurilor de bucătărie, ceea ce necesită doar niște benzi LED simple.

 

 

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1 Case Pariuri Online

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS