<
Actualitate

Iată ce a declarat primarul, Dorin Lojigan în legătură cu înfrățirea celor două orașe, Câmpia Turzii și Cimișlia

Câmpia Turzii s-a înfrățit cu Orașul Cimișlia din Republica Moldova
În ședința din 26 martie, s-a votat în unanimitate, acordul de înfrățire a Muncipiului Câmpia Turzii cu orașul Cimișlia din Republica Moldova.
Cimișlia este un oraș situat în partea sudică a Republicii Moldova, în raionul Cimișlia pe râul Cogîlnic, mai la sud de Hîncești, la 68 km de Chișinău. Orașul Cimișlia este reședința Regiunii de Dezvoltare Sud a Republicii. Are o populație de aproximativ 12.000 locuitori.


Iată ce a declarat primarul Municipiului Câmpia Turzii în cadrul ședinței ordinare din data de 26 martie, referitor la înfrățirea cu orașul Cimișlia: ”Pe domnul primar Sergiu Andronachi l-am cunoscut în decembrie 2019 când a fost pe scena Palatului Cultural împreună cu un grup de dansatori din oraș, cu ocazia festivalului de colinde care s-a ținut pe scena din sala de spectacole a Palatului Ionel Floașiu. Nu vă ascund faptul că încă de la preluarea mandatului mi-am dorit si mi-am propus ca in acest mandat să reușim să găsim un oraș din Republica Moldova cu care să ne înfrățim, din păcate, oricâte demersuri am făcut, inclusiv la Ambasada Rep. Moldova nu am găsit pe cineva care să fie un oraș cât de cât echivalent cu Câmpia Turzii.

Am găsit ceva comune, dar erau mult sub nivelul nostru, ca să zic așa. Cunoscându-l pe domnul primar, i-am făcut atunci propunerea, pe scenă fiind și împreună cu o sală care era arhiplină, cred că erau peste 600 de persoane în sală, și am cerut si părerea cetățenilor din Câmpia Turzii și într-un unison, toți au răspuns că își doresc o astfel de înfrățire. Acesta a fost motivul pentru care după finalizarea spectacolului am stat la discuții și am făcut propunerea în mod oficial de a ne înfrăți. Domnia sa a acceptat, extrem de bucuros, această propunere ba mai mult de atât, a mers mai departe și a obținut hotărârea de consiliu în consiliul lor local pentru aprobarea înfrățirii.

Ne-au comunicat că au scos hotărârea de Consiliu local, după care am făcut și noi demersurile. Din păcate legea română este un pic mai diferită față de cea din Rep. Moldova, pentru că nu este suficientă doar dorința Consiliului Local, sunt necesare și două avize, unul de la Ministerul Dezvoltării și Administrației Publice și unul de la Ministerul de Externe. Am primit avizul celor două instituții cu mici modificări față de acordul lor inițial. Ceea ce aveți dumneavoastră astăzi este acordul, așa cum este avizat de cele două ministere ale statului român.

De asemenea, la nivelul guvernului există dorința ca mai multe orașe din țară să se infrățească cu orașe sau comune din Republica Moldova, chiar e o acțiune pornită în acest sens, astfel că și sub acest aspect ne incadrăm în politica guvernului. Eu vă sfătuiesc să o aprobați, urmând ca după aceea, eventual cu o intâlnire cu liderii de grup să stabilim modalitatea cea mai bună si cu discuțiile cu domnul primar al orașului, să vedem dacă semnarea efectivă a protocolului se va face la Câmpia Turzii sau la ei.”

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1 Case Pariuri Online

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS