<
Actualitate

Foto. Întâlnire transnațională la Școala Gimnazială ”Mihai Vodă” din Mihai Viteazu

  În perioada 17-21 octombrie 2022 Școala Gimnazială din Mihai Viteazu a fost gazda întâlnirii transnaționale din cadrul proiectului Erasmus KA 229 ”Bullying Rudeness Exploits Against Kids -Time For Inclusion In Multicultural Europe”

Prima zi  a constituit o adevărată sărbătoare pentru tot colectivul școlii, care a  așteptat cu mult drag delegațiile din școlile partenere :Estonıa- Narva Pähklımäe Gumnaasıum, Narva, Italy- Instituto Superiore „Alfonso Casanova”, Naples,Turkey- Zübeyde Hanim Mesleski Ve Teknik Anadolu Lisesi, Mugla și Spaın- Ies Mestre Ramón Esteve, CATADAU

După tradiționala primire cu pâine și sare, dar și cu aplauze și pancarde cu saluturile în limbile țărilor participante, a urmat deschiderea oficială a activităților și o emoționantă întâlnire cu domnul Zeng Ioan și reprezentanți ai Primăriei comunei Mihai Viteazu. Echipa de proiect a vizitat apoi toate spațiile și sălile școlii, în scopul familiarizării cu învățământul românesc, dar și pentru a cunoaște și a socializa cu cât mai mulți elevi din școala gazdă.

După masa au început activitățile propriu-zise- organizarea de jocuri variate- prin care se realizează obiectivele de bază ale proiectului: creșterea încrederii de sine și dezvoltarea competențelor de exprimare a elevilor și reducerea sau chiar eliminarea fenomenului de bullying din școli. Ziua de luni a fost destinată jocurilor tradiționale românești (”Nu te supăra frate”, ”Păcălici” -jocuri de societate”, oina și alte jocuri cu mingea) desfășurate în foișor sau pe terenul de sport al școlii.

A doua zi activitățile s-au desfășurat în sala de sport, unde toți elevii au fost inițiați în rugby-tag.

A treia zi a fost cea mai însorită zi din întâlnire. ”Trenulețul vesel”, cu elevi și mai veseli, a ajuns în Cheile Turzii. Aici cei aproape 100 de elevi, împărțiți în grupe, au avut de trecut peste numeroase probe: orientare în teren, tras cu arcul, rezolvare de rebusuri, cioplire de bostani și bineînțeles traversarea traseului turistic Cheile Turzii.

În următoarea zi activitățile au început în școală, unde s-au confecționat table de ” moară”, s-au învățat regurile jocului, apoi  s-a organizat un adevărat campionat. În a doua parte a zilei invitații alături de toți elevii școlii au participat la un mic spectacol oferit de Ansamblul folcloric ”Fiii moților” și de soliști, apoi au avut parte de o lecție de  joc popular românesc. A urmat festivitatea de premiere și înmânarea Diplomelor de participare la întâlnirea transnațională.

Ultima zi a fost destinată vizitelor culturale, oaspeții conduși de prietenii lor din Mihai Viteazu, având posibilitatea de a se bucura de frumusețile comunei, de Salina Turda, dar și de atracțiile orașelor Turda și Cluj Napoca.

Întâlnirea transnațională Erasmus a fost o activitate de succes, pentru realizarea căreia echipa de proiect, alcătuită din prof.Suciu Mihaela Laura-coordonator, prof.Arion Daniela Maria-director, prof.Gombasi Gabriela- director ajunct, prof.Babaioana Ella Alexandrina, prof.Făgădar Klara Katalin, prof.Sicoie Angela și prof. Corț Alexandru,le mulțumește tuturor celor care au contribuit la organizarea acesteia.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1 Case Pariuri Online

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS