Cum va arăta proiectul de construire Centru Social de Zi, împrejmuire, racordare la utilități
Proiectul constă în construirea unui centru social de zi de care să beneficieze deopotrivă, copii, adulți și vârstnici, în special provenind din grupuri defavorizate, prin realizarea unui corp de clădire compact, cu regim de înălțime P+E1+E2, dispunând de o curte interioară acoperită. Scopul centrului este de a asigura servicii terapeutice de recuperare funcțională și educațională cum ar fi: kinetoterapie, masaj, împachetări cu parafină, ergoterapie, activitate logopedică și psiho-pedagogie.
Centrul va dispune de următoarele funcțiuni:
- zona pentru persoane cu dizabilități, care cuprinde săli pentru diverse proceduri (kinetoterapie, hidroterapie, electroterapie, ergoterapie, împachetări parafina, masaj), cabinet psihologic, vestiare, grupuri sanitare;
- centru „Carine” care include următoarele funcțiuni: sala kinetoterapie, hidroterapie, electroterapie, masaj, meloterapie, cabinet medical, cabinete de logopedie, psiho-pedagogie, psihologie, vestiare, grupuri sanitare;
- zona pentru vârstnici care cuprinde aceleași funcțiuni ca zona pentru persoanele cu dizabilități;
- zonele pentru probleme sociale: pe fiecare nivel se găsesc birouri pentru persoanele ce se ocupă de cazurile sociale;
- „Centru de Zi”: se găsește la nivelul etajului 2 și este format din următoarele funcțiuni: coordonator centru domiciliu, asistent social domiciliu și spatii tehnice.
Clădirea va fi construită utilizând fundații continue de beton cu o elevație din beton armat.
Ca structură portantă de rezistență se va realiza o structură în cadre și perei din zidărie de cărămidă, iar planșeele vor fi din beton armat. Acoperișul va fi pe structură metalică și învelitoare din tablă cutată, și acoperiș de tip terasă necirculabilă.
Pe zona de curte se va realiza un acoperiș din sticlă securizată pe structură metalică. Fațadele interioare ale corpului de clădire care înconjoară curtea interioară se vor realiza din pereți de tip cortină din sticlă pe structură metalică.
Compartimentarea spațiului interior se va realiza cu pereți din zidărie de cărămidă, respectiv cu pereți din gips-carton. Anveloparea corpului de clădire se va realiza prin termoizolarea pereților cu polistiren expandat și placarea cu tablă vopsită în câmp electrostatic (culoare ocru deschis) pe anumite zone a acestora. Se va realiza placarea soclului cu piatră naturală (calcar), iar a rampelor pentru persoanele cu dizabilități locomotorii cu travertin. Se va realiza echiparea corpului de clădire cu lift, care sa asigure accesul persoanelor cu dizabilități la etajele superioare.
Prepararea agentului termic pentru încălzire va fi realizată de către 6 cazane murale, cu funcționare în condensație, pe combustibil gazos și cu puterea termică utilă maxima de 72.6.0kW, fiecare. Corpul de clădire se va alimenta de la rețeaua stradală prin intermediul unei conducte din polietilenă de înaltă densitate PEHD Pn=6bar, care va asigura alimentarea cu apă pentru grupurile sanitare și spatiile administrative. Se va realiza dotarea complexă a infrastructurii, pentru a permite atingerea scopului său la un nivel cât mai ridicat. Se propune realizarea unei rețele de canalizare interioare/exterioare, care va fi colectată în rețeaua stradală existentă. Avându-se în vedere destinația obiectivului de investiții ce urmează a se construi, este necesară realizarea unor alei și platforme perimetrale de circulație pietonală pentru beneficiari, realizate din pavaj de piatră.
Pe latura sud-vestică a terenului se propune amenajarea unor locuri de parcare pentru beneficiarii acestei instituții, realizate din îmbrăcăminte bituminoasa (asfalt). Se propune, de asemenea, executarea unei împrejmuiri pe toate cele patru laturi ale terenului.