15 ianuarie, Ziua Culturii naționale la Mihai Viteazu a fost sărbătorită de toți preșcolarii și elevii, fiind organizate activități în fiecare clasă. Timp de o săptămână pe lângă cărțile obișnuite elevii au venit și cu câte un volum de Eminescu, din care au citit sau au recitat poeziile preferate. În cadrul unor proiecte deosebite s-au realizat și s-au prezentat referate, eseuri, postere, materiale power-point, creații plastice dedicate Luceafărului poeziei românești, lucrări care au fost expuse în clase și pe coridoarele școlii.
Punctul culminant al comemorării a constituit momentul artistic prezentat la statuia marelui poet din parcul școlii. Activitatea a fost deschisă de domnul primar Zeng Ioan, un mare admirator al poetului nepereche. A urmat depunerea florilor recunoștinței de către reprezentanții comunității locale și a școlii, apoi momentul artistic pregătit de doamnele profesoare de limba și literatura română și de muzică. Copiii au rezentat ipostaze din viața și opera eminesciană, au recitat și au interpretat melodii compuse pe versurile poetului.
Deși la acest eveniment de suflet a participat doar un număr limitat de elevi și profesori, făclia aprinsă a fost dusă în fiecare clasă. 22 ianuarie, Ziua Culturii maghiare a fost sărbătorită de preșcolarii și elevii de la secția maghiară cu o reușită șezătoare literară. 24 ianuarie, Mica Unire a fost marcată prin proiectului educațional ”Hai să dăm mână cu mână”, implementat la toate formațiunile de studiu.
Elevii au discutat despre semnificația Unirii, au realizat postere, eseuri, desene, postere, creații literare, care au fost prezentate colegilor și expuse apoi pe coridoarele școlii. Clasele a VII-a, îndrumați de doamna profesoară de istorie, au pregătit și un mic program artistic, care din păcate a putut fi prezentată doar în fața colegilor de clasă. Montajul a fost filmat și prezentat tuturor elevilor cu ajutorul mijloacelor IT.
Conducerea școlii.