<
Actualitate

Femeie de 71 de ani amendată de Poliția Locală din Câmpia Turzii

O femeie în vârstă de 71 de ani a fost amendată de Poliția Locală Câmpia Turzii pentru că circula pe sens interzis pe o tricicletă. Mesajul cu amenda a fost postat pe rețelele de socializare și a stârnit un val de indignare. Agentul care a sancționat femeia este fostul viceprimar din Câmpia Turzii și spune că a aplicat legea iar legea nu se aplică preferențial!

Robert Szabo: „Am respectat Legea. Legea nu se aplică preferențial!”

 

La data de 28 august dis de dimineață agentul de politie locală Robert Szabo a zărit o doamnă învârstă pe o tricicleta cu pedale care circula pe sens interzis, sancționând-o!

Robert Szabo, agentul care a sancționat femeia de 71 de ani a declarat pentru Ziarul 21 că el a respectat legea! Mopediștii, căruțașii, bicicliștii respectiv tricicliștii sunt participanți la trafic și trebuie să respecte legea. Agentul a aplicat legea, iar acum reacțiile curg pe rețelele de socializare.

 La Câmpia Turzii legea-i lege,

Poliția Locală Câmpia Turzii și-a luat în serios rolul pe care îl are iar în urmă cu o lună a amendat Compania de Salubritate din Câmpia Turzii pentru că a încălcat legislația de mediu, prin murdărirea domeniului public cu diverse scurgeri din mașina de transport deșeuri, precum și a disconfortului creat cetățenilor. Nici viceprimarul actual nu a scăpat de măsurile poliției locale, astfel în urmă cu două săptămâni acesta a fost sancționat pentru staționare neregulamentară.

Bicicletele au început să fie foarte prezente în traficul din România, mai ales în oraşe, aşa că facem o listă cu interdicţiile pe care le au bicicliştii atunci când se deplasează pe drumurile publice.

Bicicliştii sunt obligaţi să aibă asupra lor cartea de identitate. Aceştia sunt sancţionaţi de legislaţia rutieră din România cu amenzi prevăzute în clasa a III-a de sancţiuni. Asta înseamnă între şase şi opt puncte-amendă. În 2019 punctul-amendă are valoarea de 145 de lei, asta înseamnă că amenzile pentru biciclişti pot fi cuprinse între 870 şi 1.160 de lei.

Ce nu au voie să facă bicicliştii

– nu pot circula atunci când drumurile sunt acoperite cu polei, gheaţă sau zăpadă

– nu au voie să înveţe sau să exerseze mersul pe bicicletă pe drumuri intens circulate

– nu au voie să meargă cu ambele mâini ridicate de pe ghidon sau cu ambele picioare ridicate de pe pedale

– nu au voie să circule cu bicicleta dacă au consumat alcool, substanţe stupefiante sau medicamente cu efecte similare

– nu au voie să se agaţe sau să fie remorcat de un vehicul aflat în mers

– nu au voie să se transporte alte persoane pe bicicletă (cu excepţia copiilor de până la şapte ani)

– nu au voie să se transporte sau să tracteze orice fel de obiect care, din cauza dimensiunilor, stânjeneşte sau pune în pericol conducerea bicicletei sau circulaţia celorlalţi participanţi la trafic

– nu au voie să se circule, pe timpul nopţii, fără să poarte îmbrăcăminte cu elemente reflectorizante sau fluorescente

Pe ce drumuri pot circula bicicliştii în România

Vehiculele trebuie conduse numai pe drumurile, parţile carosabile, benzile sau pistele stabilite pentru categoria din care fac parte. În cazul în care pe drumurile publice nu sunt amenajate benzi sau piste speciale pentru mopede, biciclete şi celelalte vehicule fără motor, acestea pot fi conduse şi pe acostament în sensul de mers, dacă circulaţia se poate face fără pericol.

(sursa foto internet)

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1 Case Pariuri Online

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS