Fântâna arteziană și Monumentul Eroilor din Centrul Municipiului Câmpia Turzii au intrat în probe
Fântâna arteziană de tip ”șotron” (adică amenajată direct la suprafața solului) și Monumentul Eroilor din Centrul Municipiului Câmpia Turzii au intrat în probe
Centrul munipiului Câmpia Turzii este încă un șantier din cauza lucrărilor de reabilitare a Parcului Central „Ionel Floașiu”, a Teatrului de Vară și a Palatului Cultural „Ionel Floașiu”. Lucrări de mare amploare în care centrul a fost transformat într-o pietonală mare, în care piatra cubică se îmbină perfect cu spațiile verzi care nu mai sunt ascunse în spatele gardurilor iar pata de culoare o reprezintă fântâna arteziană de tip ”șotron” (adică amenajată direct la suprafața solului) în care jeturile de apă țâșnesc direct din sol colorate fiind de becurile multicolore de lângă jeturile de apă.
Fântâna a fost testată miercuri seara când în centrul municipiului Câmpia Turzii mai multe persoane fotografiau fântâna dar și Monumentul Eroilor care este deasemenea luminat pe timp de noapte.
Pe 23 noiembrie 2022, au demarat lucrările de reabilitare din Parcul Central „Ionel Floașiu”, în vederea implementării proiectului european de regenerare urbană.
Reabilitarea Parcului Central „Ionel Floașiu”, a Teatrului de Vară și a Palatului Cultural „Ionel Floașiu” este finanțată printr-un proiect european.
Arborii sănătoși au fost relocați, în vederea conservării, iar cei care au reprezentat un pericol pentru siguranța cetățenilor au fost tăiați.
Totodată, au demarat lucrările de reabilitare a Teatrului de Vară. Prin aceste lucrări, vom putea oferi publicului o nouă experiență a spectacolelor în aer liber.
Șantierul din centrul orașului a stârnit multe controverse, dar apropierea finalizării proiectului ne arată un centru pietonal mult aerisit, și iluminat.
În aceste zile au fost instalați stâlpii de iluminat după care va urma plantarea arborilor urbani.
Fondurile europene schimbă ușor, ușor Câmpia Turzii
Din 2016 atragerea de fonduri europene a început să fie nu doar o speranță la nivel declarativ ci o realitate pe care din fericire începem să beneficiem. Așa se explică investițiile de milioane de euro în școlile din oraș sau atragerea fondurilor pe mobilitate urbană prin care străzile orașului sunt reabilitate în totalitate, unde vor exista piste de bicicletă și transport public în comun propiu. Aceste fapte nu ar fi fost posibile într-un oraș ca și Câmpia Turzii niciodată fără ajutorul fondurilor europene.
Proiectul va fi finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020.
Deși perioada de derulare a proiectului a fost prevăzută inițial la 62 de luni (2017-2023) lucrările se vor întinde cu câteva luni. Valoarea proiectului este de 23 de milioane de lei, din care 19,7 milioane din Fondul European de Devoltare Regională.
CONFORM PROIECTULUI AȘA TREBUIE SĂ ARATE PARCUL CENTRAL DUPĂ TERMINAREA LUCRĂRILOR: