Artă, stil, gust, rafinament, așa s-ar putea descrie expozița de artă plastică ,,Duet: Gastronomie și artă” a artiștilor de la Asociația Artiștilor Plastici din Câmpia Turzii. În cadrul acestei expoziții, artiștii asociației au expus în marea lor majoritate lucrări ce predomină, așa cum și titlul o sugerează, arta culinară. Lucrări bine executate cu o paletă largă de culori, dar și lucrări grafice precum și sculptură. Artiștii s-au întrecut și de această dată, semn că primele două din cele șapte arte sunt bine reprezentate la Câmpia Turzii. La finalul acestui eveniment d-na Iuliana Pop a nuanțat prin citate și aforisme tema expoziției, Gastronomie și artă.
Acest eveniment a avut loc sâmbătă 23 iulie 2022 de la ora 18,00 în sala mică și a fost organizat de Asociația Artiștilor Plastici în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local din Câmpia Turzii.
Artiștii plastici care au expus în cadrul expoziției de artă plastică, au fost: ,,Duet: Gastronomie și artă”, Avenian Karina, Baldogi Desideriu, Bardi Natalia, Bogdan Iuliana, Bucureasa Liana, Cîmpean Roxana, Comșa Andreea, Istrate Dan, Kerekeș Laura, Lucaciu Veturia, Lupan Rodica, Mezei Albert, Muraru Alexandra, Nagy Alida, Pop Iuliana, Poruțiu Adi Ancuța, Rad Elena, Rotar Marius, Rusan Anca, Sârbu Cristina și Trifan Mihai.
Baldogi Desideriu, președinte Asociația Artiștilor Plastici din Câmpia Turzii :
-Astăzi, așa cum ne-am propus, avem iarăși o expoziție colectvă ,,Gastronomie și artă”, sunt două lucruri care le întâlnim în fiecare zi și care fac parte din viața noastră. Ideea e că vrem nu vrem aceste două lucruri, arta și gastronomia ne dau satisfacția vieții, adică, bucuria de a fi și de a face ceva pentru noi, pentru familia noastră, pentru societate, pentru toți prietenii care vin într-o seară la cină. Majoritatea colegilor care au expus astăzi sunt pictori, doar eu sunt singurul care mă abat de la această regulă, cu mult mai multe eforturi în a prelucra marmura, dar sper să fiu și eu parte din bucuria acestei expoziții.
În primul rând legat de tablouri, majoritatea colegilor, prin tehnica lor, prin tehnica de exprimare, această parte a vieții, adică gastronomia, modul în care în care noi ne dorim ca să arate mâncarea noastră, lucrurile, bunătățile care le pun pe masă, felul în care ne gospodărim. Aceste tablouri, iară-și fiind tematică vie, dorim ca să vă aducă satisfacție pentru dumneavostră.