Zilele despărţirii de Regele Mihai I al României, ultimul suveran al nostru a scos din case milioane de români. Monarhiști convinși ori oameni cu o ultimă speranță de mai bine, dar și mult mai mulţi oameni care au văzut în Regele Mihai I al României bunătatea sa, înțelepciunea sa, iubirea de țară, dar și puterea de iertare.
Regele Mihai I al României, 1921-2017… omul care nu a vorbit niciodată România de rău, omul care a iubit România cum noi încă nu suntem în stare.
Regele Mihai I a fost înmormântat alături de Regina Ana în Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală de la Curtea de Argeş, la funeralii participând reprezentanţi a zeci de case regale din întreaga lume, precum și preşedintele României, Klaus Iohannis.
Au fost trei zile de doliu național, trei zile în care în marile orașe oamenii au ieșit în centru cu o floare, cu o lumânare pentru a aduce un ultim omagiu. Trei zile de doliu național în care românii au fost din nou uniți, trei zile de doliu național în care s-a auzit încă o dată: ”Monarhia salvează România!”.
Câmpia Turzii a fost încă o dată la înălțime, unde, pe treptele Palatului Cultural Ionel Floașiu, oamenii de bine au ales să aprindă o lumânare, să lase o floare pentru regele nostru, Mihai I al României.
Regele Mihai a condus România în două perioade, între 1927 și 1930, cât și între 1940 și 1947. Majestatea Sa și-a petrecut mai mult de jumătate din viață în exil, iar ultimii ani din viață, Regele Mihai I i-a petrecut la reședința sa din Elveția, acolo unde a și încetat din viață la 96 de ani.
Regele Mihai: “Lumea de mâine nu poate exista fără morală, fără credinţă şi fără memorie. Cinismul, interesul îngust şi laşitatea nu trebuie să ne ocupe viaţa”.
Rămas bun… Regele Românilor!