Procurorii DNA Oradea au tulburat spiritele în rândul masoneriei. Florin Ghiulbenghian a declarat la un post de televiziune că a părăsit masoneria, la fel cum se întâmplă şi cu alţi fraţi masoni, după ce a fost făcut public rechizitoriul procurorilor anticorupţie privind dosarul de implicare în masonerie a chestorului Liviu Popa, fostul şef al IPJ Bihor, dar şi a judecătorului Ovidiu Galea de la Tribunalul Bihor, scrie Adevărul.ro.
După ce ziarul Câmpia Express a publicat o anchetă jurnalistică în care mai mulți politicieni locali și angajazi ai CAA Arieș (culmea, doar membrii PSD) apar în niște poze într-un ritual “masonic”, ei fiind legați cu funii la gât, ancheta a fost preluată atât la nivel județean, cât mai ales la nivel național.
DNA a intrat pe fir
“După cum arată şi rechizitoriul făcut de DNA Oradea în care s-a dispus trimiterea în judecată a şefului IPJ Bihor (n.r. chestorul Liviu Popa), şi a unui judecător (n.r. Ovidiu Galea) discuţiile din Masonerie, acesta a fost unul dintre motivele pentru care am plecat şi eu şi pleacă în continuare numeroşi fraţi, discuţiile din aceste loji sunt acaparate de către aranjarea de licitaţii, activităţi care ţin de infracţionalitate economică, protecţia pe care o asigură anumiţi magistraţi şi poliţişti fraţilor infractori din lojile lor sau din lojile asociate”, a declarat avocatul Florin Ghiulbenghian.
Reamintim că în luna februarie, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Oradea au anunţat trimiterea în judecată pentru „fals în declaraţii privind apartenenţa la Masonerie“ a chestorului Liviu Popa, fostul şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, şi a judecătorului Ovidiu Galea, magistrat la Tribunalul Bihor. Procurorii menţionează în rechizitoriu că cei doi înalţi funcţionari publici au omis să scrie în declaraţiile de interese că fac parte din Loja Masonică a Ţării Crişurilor, membră în Marea Lojă Naţională a României (MLNR), aşa cum prevede Legea 161, referitoare la incompatibilităţi. Acest fapt ar fi condus la apariţia unor decizii favorabile unor membri ai societăţii secrete în speţe anchetate la poliţie sau judecate la instanţele locale, se mai arată în Adevărul.ro
Aceași stare de incompatibilitate și la Câmpia Turzii?
După ce procurorii DNA au trimis în judecată pentru „fals în declaraţii privind apartenenţa la Masonerie“ a chestorului Liviu Popa, fostul şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, şi a judecătorului Ovidiu Galea, magistrat la Tribunalul Bihor, procurorii menţionează în rechizitoriu că cei doi înalţi funcţionari publici au omis să scrie în declaraţiile de interese că fac parte din Loja Masonică a Ţării Crişurilor, membră în Marea Lojă Naţională a României (MLNR), aşa cum prevede Legea 161, referitoare la incompatibilităţi.
Dacă aceeași omisiune se găseşte și în declarațiile de interese ale “masonilor” de la Câmpia Turzii, iar apartenența lor la “masoneria” lui Petre Pop, (consilier judeţean) aflat în concediu de paternitate, nu a fost trecută în declarația de interese, informația nu se poate verifica, momentan, pe site-ul primăriei la secțiunea Declarații de Interese, atunci există aceeași stare de incompatibilitate constatată de procurorii DNA de la Oradea: „fals în declaraţii privind apartenenţa la Masonerie“. Vom reveni.