Din luna mai, Campia Turzii este mai bogată cu un proiect care are în vedere nevoile persoanelor cu dizabilitati: Centru de educație specială Ianna-Floare aleasă. Centrul pornește la drum cu 15 locuri disponibile si 6 terapeuti specializati in psihopedagogie, logopedie, terapie ocupationala, kinetoterapie, terapie prin activitati muzicale. Acest proiect s-a născut în urma concursului de proiecte inițiat de Xerom Service Alba Iulia, în cadrul programului FONDUL SOCIAL EUROPEAN, Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 – „Investim în dezvoltare durabilă”; Axa prioritară 4: Incluziunea socială și combaterea sărăciei; Obiectiv specific: Consolidarea capacității întreprinderilor de economie socială de a funcționa într-o manieră auto-sustenabilă; Titlul: ȚINEM APROAPE ȘI SUSȚINEM ÎNTREPRINDERILE SOCIALE.
Doamna Irina Munteanu, subprefect al judetului Cluj, domnul Dorin Lojigan primarul din Campia Turzii si Lavinia Șaroși, director în Direcția de Asistență Socială la Campia Turzii, au onorat cu prezența dumnealor momentul festiv al inaugurării, organizat cu respectarea tuturor măsurilor sanitare necesare de combatere a răspândirii virusului Sars-cov-2.
Asociatia IANNA își are sediul social aproape de centrul orasului, pe strada Dr. Ioan Rațiu și demareaza activitatea cu un proiect indrazneț, de intervenție la domiciliu pentru persoane cu diferite tipuri de dizabilități.
Președinta asociației, doamna Simona Anca, a fost ghidul invitaților în prima lor vizită la sediul noului ONG și a explicat în discursul său care sunt caracterisiticile și serviciile acestui proiect. În mod concret, 15 familii vor primii servicii de specialitate în intervenția cu persoanele care prezintă dificultăți motorii și/sau neuro-psihice.
Subprefectul județului Cluj, Doamna Irina Munteanu a felicitat echipa pentru inițiativă, și a vorbit despre primii ani în domeniul recuperării și reabilitării copiilor, dificultățile din perioada în care dânsa a fost șefa centrului Carine din Campia Turzii. A subliniat necesitatea de a fi deschise astfel de proiecte în număr cât mai mare, în vederea asigurării unui număr suficient de ore terapie pentru familiile care solicită acest sprijin la Campia Turzii.
În discursul său, domnul Dorin Lojigan, primarul municipiului Câmpia Turzii, a subliniat necesitatea și importanța îngrijirii persoanelor cu dizabilități, care au nevoie de sprijin pentru a-și spori încrederea și a facilita integrarea lor în societate. Doamna Lavinia Șaroși, directorul Directiei de Asistenta Socială a pus accentul pe calitatea actului terapeutic, și a subliniat necesitatea de a depune efort, de a-l împleti cu dăruire și pasiune deoarece acest domeniu este unul delicat, care necesită profesionalism, empatie și perseverență în atingerea tuturor obiectivelor propuse.
Serviciile Centrului de Educație Specială Ianna-Floare aleasă, se adresează persoanelor care au recomandări medicale din partea medicului de familie și medicilor de specialitate; persoanelor care solicită terapie de recuperare și dețin un plan de abilitare/reabilitare și/sau certificat de încadrare în grad de handicap.
La finalul întâlnirii, toții invitații au tăiat o panglică ca un simbol al deschiderii oficiale a acestui proiect și împreună cu și echipa de specialiști a fost semnat un certificat aniversar, ca dovadă a solidarității și îngrijirii acestor persoane care vor fi asistate în cadrul programelor Asociației Ianna.