Sambătă, 17 iunie 2017, în municipiul Câmpia Turzii s-a desfășurat cea de-a XII–a ediție a Festivalului de Folclor ”Flori de pe Arieș”, eveniment la care au participat ansambluri folclorice reprezentative pentru regiunile istorice din România.
Prin cântec, dans şi reprezentaţii de artă populară, festivalul promovează frumuseţea, unicitatea fiecărei regiuni, în vederea păstrării identităţii socio-culturale. Schimburile culturale şi de idei contribuie din plin la cunoaşterea umană, la întărirea prieteniei şi îmbogăţirea orizontului spiritual al participanţilor.
Festivalul ”Flori de pe Arieș” este o adevărată sărbătoare a cântecului şi dansului popular, care se remarcă prin originalitate şi tradiţii, transmise din generaţie în generație prin intermediul artei spectacolului.
La ora 17.00 a început Parada portului popular în faţa clădirii primăriei C. Turzii, în cadrul căreia fiecare ansamblu folcloric a avut o reprezentaţie de câte două minute, în faţa celor prezenţi.
Pe scena Palatului Cultural Ionel Floaşiu au evoluat mai multe ansambluri folclorice: “Doina Costeştilor” din Botoşani, “Romanaţi” din Caracal, “Ardeleana”, “Mugurelul”şi ansamblul folcloric maghiar “Tulipanep” din C. Turzii, dar şi ansamblul folcloric “Urca“ din comuna Viişoara,.
Festivalul s-a încheiat cu “Festivitatea de premiere” – în semn de apreciere şi mulţumire pentru participare – viceprimarul municipiului C. Turzii, Robert Szabo, a înmânat diplome conducătorilor ansamblurilor prezente la eveniment.
(foto: Dan Istrate)