Sala mică a Palatului Cultural ,,Ionel Floașiu” din localitate, a găzduit miercuri 15 ianuarie 2020, ora 18,00, în cinstea marelui poet național Mihai Eminescu o Șezătoare Literară. Copiii din grupul vocal ,,Melody” de la Clubul Copiilor din Câmpia Turzii, așa cum fac an de an, l-au omagiat pe luceafărul poeziei românești, prin recitare și cântece pe versurile poetului. În cadrul acestui eveniment, copiii, și-au etalat cunoștințele privind biografia lui Mihai Eminescu, printr-un joc interactiv. De asemenea, copiii și-au prezentat creațiile literare în fața publicului, primind, bineînțeles meritatele aplauze. Copiii care au scris poezii sunt: Gyarmati Ștefania, 9 ani cu poezia ,,Familia mea”, Cristurean Maya, 11 ani, cu poezia ,,Bucuria copiilor”, Tescar Carla, 11 ani cu poeziile ,,Mi-e dor de tine” și ,,Floricica”, Jecan Luiza 12 ani cu poezia ,,Cântecul”, Tescar Alicia 11 cu poezia ,,E liniște, e pace”, Anca Carla Patricia, 12 ani cu poezia ,,Noaptea”, Gyarmati Krisztina, 13 ani cu poezia ,,Pierdută în lume”, și Duca Alexandra care a scris poeziile ,,Din păcate ai plecat și ,,Sentimentul”. O activitate utilă și benefică atât pentru copii cât și pentru publicul prezent.
Sălăjan Sorin, Asociația Culturală Eufonia CâmpiaTurzii:
“Îl felicit pe d-nul Lăcătuș Nicușor și pe micii artiști de la Clubul Copiilor Câmpia Turzii, pentru seara de creație literară, organizată în memoria lui Mihai Eminescu. Un program deosebit, foarte bine prezentat și la obiect. Încă o dată Câmpia Turzii a dovedit că are o pepinieră de artiști deosebiți. Piesele muzicale pe versurile poetului național au fost superbe, interpretate fără greșeală. Bravo copilași! Felicitări și voluntarilor ACIAC!”.
Duca Teodora, profesor de istorie:
“Ca părinte, particip de 7 ani la seratele literare organizate de Nicușor Lăcătuș, dedicate poetului nepereche, Mihai Eminescu. Într-un cadru festiv, copii de toate vârstele (4-15 ani) se familiarizează cu viața și opera marelui poet național, lecturează și recită poezii, pun în scenă scenete, participă la concursuri și chiar creează propriile opere. Pentru „efortul” depus, copiii sunt răsfățați cu ceai, prăjituri, pizza (datorită unor oameni cu suflet mare) și diplome.
Prin intermediul acestor activități copiii își diversifică cultura generală și își dezvoltă sentimentele de dragoste față de valorile naționale, expresivitatea și simțul artistic. Din păcate programele școlare actuale nu acordă importanța cuvenită unor personalități naționale, de aceea este nevoie de astfel de activități pentru ca opera eminesciană să nu intre niciodată în anonimat.
Felicitări, d-nului Nicușor pentru desfășurarea unor astfel de activități și pentru că an de an face reale cuvintele marelui istoric Nicolae Iorga: „Eminescu este expresia integrală a sufletului românesc”. Felicitări copiilor pentru implicare și devotament!”