Gala Societății Civile 2022 a premiat la nivel național cele mai bune proiecte dezvoltate de organizațiile non-profit din România, cu concurenți din rangul celor mai mari ONG-uri care au existat vreodată în țară.
La categoria ”Tineri de Bine” au fost premiate cele mai bune proiecte din România realizate de către tineri, pentru tineri. O organizație din Turda a reușit performanța excepțională de a câștiga toate premiile din cadrul acestei categorii: AMoS – Asociația pentru Mobilitate Socială și Educație Democratică.
Locul 3 a fost câștigat de AMoS cu proiectul Studioul Civic prin care aproximativ 100 de tineri au reușit să atragă atenția pe social media la peste jumătate de milion de persoane prin intermediul unor video-uri care promovau aspecte privind sănătatea mintală.
Locul 2 a fost câștigat de AMoS cu proiectul Connect:ED prin care dispozitive IT recondiționate gratuit (laptopuri, calculatoare, telefoane, tablete și altele asemenea) au fost donate, în special pe timp de pandemie, către gospodării în care se aflau copii din medii defavorizate, unele cu mai mulți copii, ajutând aproximativ 150 de persoane.
Locul 1 a fost câștigat tot de AMoS cu proiectul Suflet de Copil prin care mascote întruchipând dinozauri, unicori sau crocodili au abordat pe un ton non-formal problema bullying-ului cu 750 de copii, folosind jocuri interactive, sfaturi organizate în pilde și alte metode inovative să îi ajute pe copii să își controleze emoțiile și să știe ce să facă dacă ajung victime.
Nu este prima dată când AMoS realizează o altfel de performanță. Doar anul trecut, a reușit performanța să câștige 7 premii pentru diverse proiecte la Gala Tineretului Clujean, dovedind că este una dintre cele mai active organizații de tineret din județul Cluj, chiar dacă își desfășoară activitatea preponderent în orașe mici sau comune, zone mai puțin deservite.
Acum, cu câștigarea acestor premii, AMoS a dovedit că și organizațiile din zone mai mici pot realiza proiecte de talie națională cu un impact deosebit, chiar dacă se adresează unor zone geografice mai restrânse, tocmai acolo unde este cel mai mult nevoie de ajutor.
Având un istoric de implicare în comunitate de mai bine de opt ani, Alianța pentru Mobilitate Socială are ca scop creșterea gradului de mobilitate socială a locuitorilor și dezvoltarea societății civile din zona Comunității Urbane Arieș. Alianța găzduiește organizații non-profit care desfășoară inițiative civice și educaționale, misiunea sa fiind de a crea contextul pentru dezvoltarea potențialului uman.
Pentru a rămâne la curent cu inițiativele AMoS, urmărește pagina de Facebook
AMoS: Alianța pentru Mobilitate Socială (https://www.facebook.com/amos.faptebune), pagina de Instagram @amos.romania (https://www.instagram.com/amos.romania/).