<
Actualitate

EUROSCOLA și COLEGIUL TEHNIC ,, VICTOR UNGUREANU”

,,Victor Ungureanu, rolul personalităților locale în educație și formare este genericul sub care Colegiul Tehnic ,, Victor Ungureanu” participă la Concursul național Euroscola, ediția a XII-a, 2019-2020, campania ,, Educația schimbă vieți”.

Ce este EUROSCOLA?
Biroul de Legătură al Parlamentului European în România (BLPE), în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale (MEN), a lansat cea de a XII-a ediție a concursului național pentru licee, EUROSCOLA 2019 – 2020.

Parlamentul European a creat programul Euroscola pentru a informa tinerii despre procesul de integrare europeană și pentru a promova participarea lor la construcția Uniunii Europene. Programul reunește periodic elevi de liceu din cele 28 de state membre, oferindu-le ocazia, pe parcursul unei zile, de a afla cum funcționează Parlamentul European, de a se cunoaște între ei, de a-și împărtăși viziunile și așteptările. Evenimentul Ziua Euroscola este organizat la Strasbourg de mai multe ori pe an. Fiecare eveniment reunește peste 500 de elevi din toată Uniunea Europeană.

Prin partciparea la concursul național Euroscola elevii sunt invitați:
1. să identifice la nivel local, județean sau național personalități sau chiar persoane obișnuite, care au reușit să aibă un parcurs demn și frumos în viață prin educație și/sau învățarea și practicarea unei meserii și să facă o prezentare de maxim trei pagini a uneia dintre personalitățile/persoanele identificate în care să scoată în evidență rolul educației și al practicării unei meserii în parcursul personal și profesional al acesteia, dar și contribuția sa la funcționarea normală și la bunăstarea comunității (locale, județene, naționale sau europene).
2. să conceapă și să implementeze un proiect de campanie de informare și conștientizare a publicului larg cu privire la rolul educației și al învățării unei meserii pornind de la una dintre poveștile de succes întâlnite/identificate în timpul colectării informației. În prezentarea rezultatelor campaniei se va evidenția impactul implementării acesteia asupra elevilor participanți la proiect, cât și a comunității locale.

Astfel echipa de proiect de la CTVU formată din 24 elevi din clasele IX-XI și doi profesori coordonatori, Cristina Șopterean și Monica Trif, au ales ca și personaliate pe Victor Ungureanu, reprezentant de seamă al ,, intelighenței ardelene”, având în același timp și un rol deosebit de important comunitatea noastră, în ceea ce privește educația și formarea tinerelor generații. Obiectivele pe care echipa de proiect de la CTVU și le-au propus sunt: sensibilizarea elevilor, părinţilor şi a comunităţii locale asupra creșterii importanței meseriilor si a ocupațiilor în care pasiunea și talentul însuflețesc comunitățile; iniţierea elevilor în activitatea de cercetare; câştigarea unor deprinderi (competenţe); dezvoltarea încrederii în capacitatea proprie de investigare a trecutului comunităţii locale; dezvoltarea competenţelor de comunicare cu un public cât mai larg; încurajarea muncii în echipă; perfecţionarea comunicării şi a cooperării prin activităţi comune de lucru în echipă, care să ducă la o mai bună cunoaştere şi respect reciproc; realizarea de materiale educative şi informative.

Prin implicarea în Campania ,, Educația schimbăvieți” echipa de proiect CTVU dorește să evidențieze importanța educației pentru transformarea noastră în cetățeni activi, responsabili, implicați, sensibili la problemele comunității, pentru transformarea noastră în OAMENI.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1 Case Pariuri Online

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS