După ce în administrația trecută la Câmpia Turzii a luat naștere un Parc Industrial, administrația condusă de Dorin Lojigan l-a populat în totalitate, fapt ce ne duce cu gândul la un slogan din campania electorală: “Reindustrializarea Câmpiei Turzii”, un slogan în curs de realizare la doar doi ani de la câștigarea alegerilor.
Lungul drum de la o bucată de teren cu titlu de Parc Industrial la popularea lui cu investitori
Imediat după obținerea titlului de Parc Industrial la Câmpia Turzii, s-a încercat popularea lui. Intenția a fost bună, însă strategia dar și metoda aleasă a fost una greșită, Multe drumuri prin Europa în căutarea de investitori, despre care presa a scris pagini întregi, iar rezuultatele au fost dezamăgitoare (ca să folosim un termen mai elegant). A urmat schimbarea administrației, la alegerile din 2016, unde, Reindustrializarea Câmpiei Turzii nu a fost doar un slogan, ci o strategie bine pusă la punct.
Imediat după instalarea în scaunul de primar, Dorin Lojigan a început rezonarea orașului pentru impozitare, mai precis cei din zona A (adică centru) au plătit impozit ca și în anii trecuți, însă impozitul a început să scadă la persoanele aflate în zona B, C, și D zonă în care a fost inclusă şi zona industrială, “fapt care este un atu în atragerea investitorilor”, declara la momentul respectiv primarul municipiului Câmpia Turzii, iar timpul i-a dat dreptate.
O mutare curajoasă la momentul respectiv, dat fiind faptul că impactul bugetar în urma rezonării a fost de 600.000 lei (6 miliarde lei vechi) în defavoarea primăriei, și un câștig evident pentru locuitorii municipiului, dar în special o mutare cu care Lojigan s-a putut pune la masa negocierilor cu investitorii având un AS în mânecă, impozite mai mici pentru cei aflați în zona D (zona industrială).
Nu a durat mult și într-un singur an, echipa condusă de primarul municipiului, Dorin Lojigan a reușit să semneze popularea în totalitate (cele 5,49 hectare de teren situat în Câmpia Turzii, str. Laminoriștilor nr.169) a Parcului Industrial. Practic, prin contractele încheiate cu cele patru societăți: S.C. Berg Banat SRL, SC Marco Plast SRL, SC Sosim Trans SRL și Caso Mechatronics Tîrgu Mureș, s-au pus bazele unor investiții de peste 6 milioane de Euro în Municipiul Câmpia Turzii.
Marți 17 iulie, Compania Berg Banat a turnat piatra de temelie la fabrica pe care o va ridica la Câmpia Turzii
Compania Berg Banat activează în domeniul zincării termice a confecțiilor metalice. Firma, înființată în anul 1990 și-a început activitatea cu producția de confecții metalice sudate și cu recuperarea zincului din drojdie de zinc și cenuși de zinc – materiale rezultate în urma procesului de zincare termică… Berg Banat exportă confecții metalice zincate în țări europene, atât din vecinătatea României, cât și din vestul Europei. ”Prin cele două instalații de zincare termică, situate în Timișoara și în Făgăraș și prin investițiile viitoare, ne propunem să răspundem prompt și eficient solicitărilor clienților actuali și potențiali” (http://www.bergbanat.ro). Compania timișoreană face parte, din anul 2009, din Asociația Națională a Zincatorilor (ANAZ).
În fabrica ce urmează să fie construită în Parcul Industrial Câmpia Turzii vor lucra circa 45-50 de angajați, a precizat Dan Vișoiu la semnarea contractului cu Primăria Câmpia Turzii. În celelalte două secții ale Berg Banat, cea din Timișoara și cea din Făgăraș, lucrează un număr similar de angajați cu cel estimat pentru secția de la Câmpia Turzii, potrivit informațiilor existente pe site-ul companiei http://www.bergbanat.ro
Investiția, în valoare de circa 6 milioane de euro se va finaliza în circa doi ani, au precizat reprezentanții Berg Banat, cu prilejul semnării contractului pentru atribuirea terenului din Parcul Industrial Câmpia Turzii.
Prezent la turnarea pietrei de temelie, Dorin Lojigan, primarul Municipiului Câmpia Turzii a afirmat: „Berg Banat este doar una dintre firmele care pune bazele dezvoltarii în Câmpia Turzii. O nouă facilitate industrială, noi locuri de muncă, o nouă perspectivă!
Azi au început lucrările la noua investiție de la Câmpia Turzii! O investiție de peste 6.000.000 euro”.