Echipa Extropy Robotics a Liceului Teoretic ”Pavel Dan” calificată pentru a doua oara consecutiv la faza FINALĂ a concursului First Tech Challenge România.
În perioada 17-19 februarie 2023 echipa Extropy Robotics a Liceului Teoretic ”Pavel Dan” din Câmpia Turzii a participat în perioada 17-19 februarie 2023 la concursului First Tech Challenge Romania.
Evenimentul a avut loc la Universitatea Politehnică din București și a reprezentat a doua parte a etapei regionale din cadrul competiției internaționale FirstTechChallenge, organizat în România de către Nație.
Prin Educație First Tech Challenge Români este o competiție originară din America ce a apărut în România în anul 2016. La această competiție au participat 83 de echipe din întreaga țară, dar și 8 echipe din alte țări precum Muntenegru, Cehia și Israel.
Rezultatul scorurilor a clasat echipa Extropy pe locul 21.
Rep.: Felicitări echipei Extropy Robotics pentru această califiare, puteți să ne spuneți câteva aspecte legate de acest concurs?
Bradu Mihai, participant al echipei Extropy Robotics Liceul Teoretic ”Pavel Dan” Câmpia Turzii: -Echipa este organizată precum o companie, împărțită în 4 departamente: Building, Programming, PR, 3D Modelling. Departamentul de Building se ocupă cu întregul proces de construire a robotului care trebuie să îndeplinească sarcini specifice în fiecare sezon; Departamentul de Programming ce se ocupă cu programarea robotului pentru a funcționa în timpul unui meci (meci care durează 2 minute și 30 de secunde, acesta are o parte de autonomie unde robotul lucrează singur și o parte de TeleOp unde robotul funcționează cu ajutorul unei console); Departamentul de PR care se ocupă cu design-ul echipei, evenimente, organizare, partea financiară, promovare pe social media și în comunitate; Departamentul de 3D Modelling care cu ajutorul imprimantei 3D realizează piese pentru robot, piese de joc, dar și materiale promoționale precum brelocuri. Fiecare departament are un coordonator, maxim 3 (pentru cel de PR deoarece aceste este împărțit în 3 ramuri: finanțe, design, texte). Oficial există 15 membrii în echipa principală, iar restul sunt voluntari în număr de aproximativ 20; de asemenea avem și 4 Alumni (foști membrii ai echipei care acum sunt la facultate).
Rep.: Cum se numește robotul pe care l-ați avut în competiție?
Bradu Mihai, participant al echipei Extropy Robotics Liceul Teoretic ”Pavel Dan” Câmpia Turzii: -VOL-E este numele robotului nostru. El este construit din piese comandate din America și prezintă un cadru metalic simplu de care sunt atașate 4 motoare GoBilda(firma de la care am comandat piesele), pentru roțile GoBilda Mecanum ce îi permit robotului o mobilitate completă (poate face mișcări stânga-dreapta, față-spate și rotiri). De asemenea pe cadru se mai găsește control hub-ul și expansion hub-ul la care sunt conectate toate motoarele robotului. În componența părții anterioare a robotului sunt prezente o cameră ce poate detecta anumite coduri pentru a face robotul să se miște independent (în autonomie) și „brațul” robotului ce este constituit din niște șine prinse cu ață între ele, legată de un motor ce îi dă abilitatea lui VOL-E să poată ridica obiecte până la peste un metru înălțime, cu ajutorul cleștilor printați 3D ce prind obiectul. Pe ambele părți ale robotului mai există două panouri ce indică numărul internațional al echipei și sponsorii noștri.
Rep.: Cine sunt componenții echipei Extropy Robotics?
Bradu Mihai, participant al echipei Extropy Robotics Liceul Teoretic ”Pavel Dan” Câmpia Turzii: -Componenții echipei sunt, George Curaliu, Mihai Bradu, Daria Nicula, Alex Lăscău, Teodora Neamț, Emanuela Deac, Daniel Dettar, Krisztina Kaszas, Bogdan Perde, Dan Curea, Oana Stoica, Cristina Cirebea, Daria Kiraly, Dan Petruta, Darius Stefan și Ramona Sârbu.
Rep.: Cine vă sprijină financiar în realizarea acestui robot?
Bradu Mihai, participant al echipei Extropy Robotics Liceul Teoretic ”Pavel Dan” Câmpia Turzii: -Sponsorii acestui sezon sunt: Rotary Club, Compania de Apă Arieș, S.C. Mobi Stal SRL, Heco, Ania Spedition, S.C. Andaley Smart, S.C. Darvision International SRL, La Broscuța.
Rep.: Cine vă coordonează la acest concurs?
Bradu Mihai, participant al echipei Extropy Robotics Liceul Teoretic ”Pavel Dan” Câmpia Turzii: -Profesorii noștri coordonatori sunt Olga Peczi, doamnă profesor de fizică, mentor din primul sezon și doamna director adjunct Dorina Nicoară. Ca însoțitor la această competiție a fost domnul Mircea Cosma, profesor de informatică.
Rep.: Ziarul 21 vă urează mult success în finală.