<
Actualitate

Durerile spondilozei cervicale sunt din ce în ce mai dese? Acum este mult mai facil de a scăpa de aceste dureri cu ajutorul electroterapiei, disponibil acum și în Turda

Spondiloza cervicală este cauzată în special de modificările degenerative care apar în coloana vertebrală pe măsură ce îmbătrânim. Aceste schimbări sunt normale și apar la toate persoanele mai devreme sau mai târziu.

Există o serie de factori de risc ce pot grăbi apariția spondilozei cervicale.

Acestia includ:

  • Vârsta – Spondiloza cervicala este o afeciune medicală cu o incidență mai mare în rândul bătrânilor, dar, în ultimii ani, spun medicii specialisti, 25% dintre pacienții cu spondiloză cervicală au sub 40 ani.
  • Ocupație – Unele activități de la locul de muncă, în special cele care implică mișcări repetitive ale gâtului sau o postura incomodă vor pune un plus de stres pe gât.
  • Leziuni la nivelul gâtului – Leziunile anterioare ale gâtului pot crește riscul de spondiloza cervicala.
  • Factori genetici – unele persoane care provin din familii în care există cazuri de spondiloză cervicală prezintă un risc mai mare de a dezvolta această afecțiune medicală.
  • Fumat – Fumatul slăbește articulațiile și țesutul osos și grăbește degenerarea acestora.

 

Pentru majoritatea oamenilor, spondiloza cervicală nu produce simptome. Totusi, atunci când apar, simptomele spondilozei cervicale includ durere și rigiditate la nivelul gâtului.

Un alt efect al spondilozei cervicale este îngustarea spațiului necesar măduvei spinării și rădăcinilor nervoase care trec prin coloana vertebrală către restul corpului. Atunci când acestea sunt lezate puteți experimenta:

  • amorțeală și/sau furnicături;
  • slăbiciune în brațe, mâini sau picioare;
  • lipsa de coordonare și/sau pierderea echilibrului;
  • durere de cap și/sau de gât;
  • spasme musculare în zona gâtului;

Tratamentul spondilozei cervicale depinde de mai mulți factori, cum ar fi simptomele, vârsta pacientului, stilul de viață sau istoricul medical și poate fi prescris numai dupa vizita la medicul specialist la timpul potrivit evitându-se astfel ultimul stagiu de tratament adică intervenția chirurgicală.

Atunci când este în incipientă, în tratamentul spondilozei cervicale medicul poate recomanda:

  • Medicamente antiinflamatoare nesteroidiene – pentru a ușura durerea și inflamația asociate cu spondiloza cervicală;
  • Relaxante musculare – pentru ameliorarea spasmelor musculare de la nivelul gâtului;
  • Medicamente anti-convulsii – foarte rar, pentru ameliorarea durerii de la nivelul nervilor deteriorati.

Terapia fizică este, de obicei, primul tratament non-chirurgical pe care medicul dumneavoastră îl va recomanda. Exercitiile specifice pot ajuta la ameliorarea durerii și la intărirea și intinderea mușchilor slăbiți sau tensionați. In unele cazuri terapia fizică poate include terapia posturala sau utilizarea tracțiunii pentru a intinde ușor articulațiile și mușchii gâtului.

Tratamentul revoluționar cu electroterapie prin combina de electroterapie este acum posibil și în Turda, asitați de medici specialiști din Cluj.

Electroterapia implică folosirea a mici impulsuri de curent electric pentru a stimula țesuturile, scopul fiind acela al vindecării anumitor afecțiuni. Este o procedură neinvazivă, care poate să fie utilizată și în combinație cu alte metode de tratament.

Centrul Medical Galenus din Turda este dotat cu o bază de tratament și recuperare balneofiziokinetoterapie și masaj, efectuate de către kinetoterapeuți specialiști cu aparatură modernă de ultimă generație, lasere, combine de electroterapie cu care se efectuează tratamente pentru spondiloze, artroze, poliartrite, contracturi musculare, entorse, luxații, pareze și paralizii și totodată tratamente dermatologice: acnee, rozacee, ulcere varicoase, herpes zoster, cicatrici, vergeturi.

Tipul de ședințe de electroterapie sunt stabilite în funcție de fiecare metodă utilizată pentru pacient. În ceea ce privește durata unei ședinte de electroterapie, aceasta este diferită în funcție de metoda efectuată. De exemplu, o ședință de terapie cu curenți diadinamici poate să dureze între 6 si 10 minute, în timp ce o sedință de terapie în care sunt folosiți curenții interferentili durează aproxiamtiv șapte minute.

Centrul Medical Galenus SRL Str. CALEA VICTORIEI Nr. 102-104, colt cu Str. Tineretului, Turda. Informatii si Programari: 0264/321.320; 0732/117.572

PROGRAM: Luni- Vineri: 7:00-21:00

Centrul Medical Galenus Turda oferă consultații gratuite pe baza biletului de trimitere de la medicul de familie la specialitățile: Psihiatrie, Endocrinologie, Neurologie, Dermatologie, Reumatologie.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1 Case Pariuri Online

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS