<
Actualitate

DNA Cluj: fostul arhitect șef al Turzii, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

DNA Cluj a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a fostului ahitect șef al Turzii, Dumitru Iosif. Potrivit informațiilor apărute în spațiul public, Tribunalul Cluj a dispus suspendarea unui proces civil cu privire la neregulile de la Grădina Zoologică din Turda, ca urmare a existenței unui dosar penal în cercetare la DNA Cluj: 84/P/2016. 

Cu toate că inițial erau cercetate trei persoane: Dumitru Iosif, fostul arhitect șef al Turzii, Daniela Adace, actualul director economic al Primăriei Turda și Mate Csaba, directorul parcului zoologic, la finalul anchetei s-a dispus trimiterea în judecată doar a arhitectului.

Cei de la InfoArieș au publicat un material cu privire la neregulile anchetate de DNA Cluj. Astfel că, pe rolul instanțelor civile se află două dosare privind parcul zoologic de la Turda. Primăria Turda a chemat în judecată compania Romabelt în dosarul 2833/117/2015 și a cerut obligarea firmei private la finalizarea lucărilor de execuție. Iar în celălalt dosar, instanța de contencios administrativ a Tribunalului Cluj a dispus la mijlocul lunii mai 2019 suspendarea dosarului privind parcul zoologic de la Turda, după ce DNA a transmis instanței că a început urmărirea penală a trei funcționari publici din Primăria Turda. Reabilitarea parcului zoologic are o istorie agitată. Trei companii s-au asociat pentru a executa lucrările, una a falimentat iar a treia – firma Romabelt- invocă faptul că nu a putut încheia lucrărările deoarece nu a dispus de documentația tehnică în baza căreia să continue lucrările. Autoritățile locale spun că documentația tehnică a fost transmisă contractorului inițial și nu mai este deținută de Primărie.

Administrația locală a plătit pe parcursul a 4 ani în perioada 2010-2014 suma de 9,2 milioane de lei pentru lucrările de la Grădina Zoologică. Din această sumă, circa 8,39 milioane de lei a fost plătită firmei Benzoat Har, principalul constructor. Alți 807.838 de lei au fost plătiți firmei Romabelt, care avea un contract de asociere cu firma Benzoat. Romabelt a fost implicată direct după ce Benzoat și-a anunțat falimentul, mai arată cei de la Info Arieș. Rapoartele de expertiză depuse la dosar indică faptul că valoarea lucrărilor executate este de 7. 591.703 lei iar valoarea lucrărilor rămase de executat este de 2.081.517 lei.

Primăria Turda s-a consitutit ca parte civilă prejudiciată de acțiunile fostului arhitect șef.

Infracțiunea pentru care Dumitru Iosif a fost trimis în judecată se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.

Sursa: ZiardeCluj

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1 Case Pariuri Online

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS