Domnule primar al Municipiului Câmpia Turzii, Dorin Lojigan, domnule primar al orașului Cimișlia, Sergiu Andronachi, onorate oficialități civile și militare, stimați reprezentanți ai bisericii,
Ziua Imnului Național al României – „Deșteaptă-te, române!” este simbolul dorinței de unitate și eliberare, manifestată de poporul român, pentru prima dată, în timpul revoluției din anul 1848. Ideea de a celebra imnul național al României a luat ființă în anul 1998, când s-au împlinit 150 de ani de la prima intonare oficială a cântecului „Deșteaptă-te, române!”. Versurile imnului reprezintă un îndemn de eliberare, motiv pentru care intonarea acestuia a fost interzisă în perioada comunistă. Totuși, în timpul revoltei de la Brașov, din anul 1987 și, ulterior, în timpul Revoluției din decembrie 1989, acest cântec a fost intonat de miile de români dornici de a-și afirma libertatea și de a câștiga democrația mult-visată. Astăzi, suntem liberi într-un stat democratic, însă imnul nostru rămâne o moștenire și o amintire a luptei românilor pentru desăvârșirea unor idealuri.
Imnul „Deșteaptă-te, române!” trezește în mintea oamenilor care îl cântă și îl ascultă, amintirea tuturor acelora care și-au jertfit viața pentru pacea și demnitatea neamului românesc. Chiar dacă trăim vremuri nesigure, marcate de restricții și pandemie, avem datoria morală de a celebra Ziua Imnului Național. De asemenea nu trebuie să uităm că suntem români, popor care stăpânește aceste meleaguri de două milenii, în ciuda tuturor obstacolelor. Dumnezeu să binecuvinteze națiunea română, precum și simbolurile sale, drapelul, stema, sigiliul și imnul de stat! La mulți ani dragi concetățeni și dragi frați de peste Prut!