În aceste zile ne-am deplasat la Viișoara unde Ioan Roman, primarul comunei acceptat să vorbească pentru cititorii Ziarului 21 despre Baza Sportivă de la Viișoara. Pistă de atletism, gazon, tribune, vestiare, sală de conferință, sală de forță, locuri de parcare și o bază foarte bine întreținută unde reprezetanții clubului Victoria Viișoara își dau toată silința ca banii care vin de la bugetul local să fie cheltuiți în folosul comunității. Și așa se și face, echipele care au venit în ultimul an competițional la Viișoara au fost frumos surprinși de Baza Sportivă a comunei Viișoara.
Rep.: Practic aveți echipă în liga a patra, o echipă de fotbal, și cred că nu numai fotbal pentru că sunt foarte mulți copii care fac sport ținând cont de faptul că ne spuneați mai devreme că ați făcut teren un teren sintetic care nu era în planurile dumneavoastră la Urca, există teren sintetic și la Viișoara deci practic sportul permiteți să spun, bubuie la Viișoara!
Ioan Roman: Nu bubuie, dar ar trebui să bubuie, pentru că un contracandidat, acum patru ani a spus că va trece, nu știu 100 de ani până se va juca fotbal pe terenul de la Viișoara, dar așa e în campanie și nu trebuie să ne supărăm. Suntem mândri cu baza sportivă de la Viișoara suntem mândri că avem o echipă în liga a patra o susținem permanent, suntem lângă ei avem un antrenor foarte bun și pe această cale vreau să îi mulțumesc pentru implicare, merge la teren, e copil din Viișoara, și părinții lui sunt. Vreau să vă spun că eu, într-o deplasare acum vreo șase ani prin comună, am văzut seara că erau grupuri de tineri care deranjau vecinii, nu puteau dormi, lătrau câinii, strigau, făceau gălăgie i-am întrebat ce se întâmplă? așa trebuie să facă primarul, (să știți că dacă discuți cu oamenii afli foarte multe lucruri pe care nu le bănuiești că le au în cap), unul a zis: domnule primar ne trebuie parcuri, știți că nu era ăsta din fața primăriei făcut să știți că avem în plan, altul, teren de sport, altul, discotecă, altuia îi trebuia club de fițe, dar am observat maturitatea tinerilor în ceea ce privește viitorul comunei lor, e mare lucru ăsta și am aflat de la sursă, și atunci mi-am pus în cap: și la țară am nevoie de parcuri, au nevoie de spații verzi unde să poată să fie publice, nu private unde te lasă înăuntru după mustață sau după culoare și am făcut lucrul ăsta și repet: vreauca tinerii să aibă unde să se distreze, nu că nu vreau să stea copilul la calculator sau pe laptop dar decât să stea ore întregi la laptop, mai bine să meargă la terenul de sport, mai bine să meargă seara să joace o miuță, sau să facă o plimbare, deci ar avea unde să se distreze. Din păcate există o mentalitate păguboasă acum la tânăra generație, competiția e numai pe calculatoare și nu pe în efortul fizic.
Rep.: Ce vreau să vă întreb legat de strict de stadion, de baza sportivă, e o curiozitate de a mea. Cât timp a durat să o faceți, din ce buget și cât a costat?
Ioan Roman: Deci undeva vă spun nu a durat un an jumate, am avut probleme cu gazonul pentru că toate firmele au și nu numai că am avut cu gazonul, am avut o parte a solului pe care erau creșteri de umiditate și acolo trebuiau făcute drenuri după aceea am introdus irigația subterană, care iar ne-a întârziat un pic deci a durat cam un an jumate, undeva la prețurile de atunci 8,7 – 9 miliarde, deci 900 de mii de lei din bugetul propriu. Pentru că dacă vrei să faci ceva, faci. Și chiar m-a oprit cineva și m-a întrebat dacă pentru bătrâni am făcut ceva, totul glumind, din glumă în glumă i-am spus că pentru bătrâni am făcut capelă, pentru tineri am făcut terenul de sport. Nu știu dacă a gustat gluma..