Guvernul Nicolae Ciucă a decis atestarea oficială a 35 de localități ca stațiuni turistice de interes local, cinci dintre acestea fiind din județul Cluj, în cadrul unui act normativ prin care s-a decis și modificarea art. 2 și anexei nr. 5 la Hotărârea Guvernului nr. 852/2008 pentru aprobarea normelor și criteriilor de atestare a stațiunilor turistice.
Vestea că România va avea 35 de noi stațiuni turistice de interes local este una extrem de benefică pentru așezările respective, având în vedere perspectivele de dezvoltare. Acestea se vor putea bucura în viitor de noi oportunități privind creșterea economică, evoluția socială și modernizarea patrimoniului turistic.
Declararea noilor stațiuni turistice constituie, indiscutabil, o șansă uriașă pentru atragerea de noi investitori și posibilitatea obținerii de finanțări, în scopul maximizării potențialului și a atractivității zonelor.
Nu în ultimul rând, Hotărârea adoptată de Guvern va conduce, iremediabil, la creșterea numărului de vizitatori ai noilor stațiuni, acesta fiind barometrul reușitei în industria turismului și ospitalității.
De remarcat este faptul că destinațiile cărora le-a fost acordat noul statut vor face parte din reforma Organizațiilor de Management al Destinațiilor, având posibilitateasă înființeze și să operaționalizeze astfel de entități la nivel local.
Pe termen mediu şi lung, atestarea acestor localități ca stațiuni de interes local va crea un impact pozitiv,atât prin creşterea circulaţiei turistice, cât și a cifrei de afaceri a investitorilor din turism. Totodată, se vor dezvolta exponențial și sferele economice conexe turismului, respectiv transporturile, construcțiile, agricultura, artizanatul, comerțul cu amănuntul.
Este remarcabil că județul Cluj are, din acest an, cinci din noile stațiuni turistice de interes local, respectiv comunele Beliș, Măguri-Răcătău, Mărgău, Săcuieu și zona turistică Valea Drăganului a comunei Poieni.
Declararea noilor stațiuni va contribui determinant și la realizarea unor proiecte de amploare privind dezvoltarea turismului ȋn localităţile atestate, fapt ce va conduce la dezvoltarea economică și creşterea calităţii vieţii locuitorilor din respectivele zone turistice.
Deputat PNL Cluj, CRISTINA BURCIU