Antrenorul coordonator al nou înființatului centru de handbal feminin din cadrul AHC Potaissa Turda, fosta mare handbalistă a României, Mihaela Tivadar, ca un prim pas în perspectiva îndeplinirii planurilor sale în cadrul clubului, a intermediat pentru conducerea AHC Potaissa Turda o vizită de informare la Academia Națională de Handbal (Nemzeti Kézilabda Akadémia) din Ungaria.
Nemzeti Kézilabda Akadémia (NEKA) este cel mai modern centru de pregătire, recuperare și refacere din sud-estul Europei, având dotări la cele mai înalte standarde.
În condițiile în care la Turda, primarul Cristian Octavian Matei a declarat că se va construi un centru de recuperare, delegația turdeană a încercat să afle cât mai multe despre modul în care funcționează academia maghiară.
Referitor la vizita de la NEKA, Horațiu Gal a declarat: „Am avut ocazia de a vizita un centru ultra-modern în care am putut vedea în ce condiții ajung să performeze echipele sportive din Ungaria la cel mai înalt nivel. E un centru care deține de la partea de educație, cazare și masă, săli de sport moderne, în număr de patru, bazine de înot, săli de fitness, dependinte speciale pentru pregătire fizică individuală, piste diferite pentru atletism, centru de refacere, de recuperare, centru medical cu dotări excepționale, parc de exerciții de propriocepție, teren de beach handbal, până la centru de recreere și zonă wellness & spa. Cu un personal de 130 de specialiști care coordonează activitatea în centru, NEKA se distinge ca fiind un complex destinat realizării marii performanțe în condiții de excepție. Visăm și noi la astfel de condiții.”
Președintele clubului turdean, Flaviu Sâsâeac, a declarat: „Vizita la NEKA a fost o experiență deosebită cu multe învățături utile. Prezența Mihaelei Tivadar la Turda se face simțită de la început. Înainte de a începe activitatea propriu-zisă ne-a propus întâi să vedem în ce condiții se realizează performanța adevărată în sport. Calitatea umana aparte, cariera ei sportivă excepțională, pregătirea sa profesională deosebită dobândită la Cursurile Școlii Naționale de Antrenori cât și ca antrenor atât la Centrul Național Olimpic de Excelență cât și la clubul Ghimbav, cu care a luat medalia de bronz la nivel național anul acesta, participantă la cursul Master Coach ce are loc în această perioadă în România, cât mai ales faptul că, fiind din zona Turzii a venit cu tot sufletul alături de noi la Potaissa, sunt argumentele pentru care clubul nostru a ales colaborarea cu Mihaela Tivadar. Suntem convinși că tinerele talente feminine din Turda care vor dori să facă handbal și vor alege să fie îndrumate de Miky, vor ajunge departe pe drumul frumos al performanței. Sprijinul enorm acordat de municipalitate, de mediul privat și de domnul primar Cristian Octavian Matei în mod special, ne face să visăm frumos și din punct de vedere al infrastructurii pe domeniu sportiv, ce urmează a se realiza în curând la Turda. Pe lângă sala polivalentă care este în faza finală a stabilirii constructorului, alte trei centre sunt pe cale a se realiza. Dintre acestea, cel compus din sală de sport, spațiu modern de cazare și masă, este cel în care își va desfășura activitatea centrul nostru de handbal feminin, sperăm cât mai curând posibil. Cu oameni de valoare alăturați în proiect, cu planuri sănătoase, bine puse la punct și cu multă dăruire, putem aici, acasă la noi, la Turda, să realizăm lucruri deosebite.”
Coordonatoarea viitorului centru feminin de la Turda, Mihaela Tivadar, a declarat: „Am avut posibilitatea de a vizita această academie, cu ajutorul lui Viky Petroczi, fosta mea colega de la Clujși vreau să-i și mulțumesc pe această cale. Am ținut să participe și Flaviu și Horatiu, să se poată convinge cum ar trebui să arate un centru pentru juniori, la cele mai înalte standarde. Și la cât îl știu de ambițios pe Flaviu, cred că deja se gândește cam ce și cum am putea face și la Turda. Pentru mine a fost ceva de vis, iar azi am continuat vizita, de data aceasta la baza campioanei Europei, ETO Gyor. Sunt de părere că nu e neapărat necesar să inventezi lucruri bune, uneori e suficient să te inspiri de la cei mai buni, iar ungurii, la juniori, sunt numărul unu.”