De la În temeiul dispoziţiilor art. 7 alin. (1) și alin. (2) din Legea nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, Primăria Municipiului Câmpia Turzii supune dezbaterii publice Proiectul de hotărâre, cu caracter normativ, privind aprobarea Metodologiei de acordare a granturilor pentru premierea unităților de învățământ preuniversitar cu rezultate deosebite în domeniul performanțelor școlare, respectiv rezultate deosebite obținute la următoarele concursuri: olimpiade școlare (faza internațională), concursurile internaționale și naționale, examenul de evaluare națională și examenul de bacalaureat
Granturile ar urma să fie acordate în baza unui contract de finanțare nerambursabilă.
În interviul pe care Georgiana Kaczka l-a acordat Ziarului 21, menționa la un moment de acest proiect.
„Georgiana Kaczka: Acum câțiva ani o elevă din Câmpia Turzii a avut nota 10 în bacalaureat și ne-am dat seama că nu am putut, legal, să o premiem cu o sumă de bani astfel încât performanța ei să fie recunoscută. Deși alte orașe făceau astfel de lucruri, legislația nu este destul de clară în acest sens și m-am hotărât să iau această problemă în mâini și m-am adresat Curții de Conturi a României și Ministerului Educației.
Aceștia mi-au comunicat ca e nevoie de o alta abordare prin acordarea de granturi către școli, practic tu faci un contract de finanțare cu ei iar mai apoi ei vor da premiile în bani către cei care obțin nota 10 la Evaluarea Națională sau Bacalaureat. Ar fi soluția cea mai potrivită prin care să recompensăm performanța în educație. Am luat legătura cu Executivul din cadrul primăriei municipiului Câmpia Turzii, astfel încât să înceapă să pună bazele unei astfel de metodologii pe care să o aducă în fața consiliului local și să o aprobăm. Consider că este un gest firesc prin care apreciezi rezultatele bune în actul educațional al elevilor dar cred că și profesorii merită, în același timp, să fie recompensați pe aceași formulă.”, Georgiana Kaczka, consilier local din partea PNL.