Daca ne aducem aminte, în urmă cu aproximativ 3 ani, la inițiativa unor persoane cu sufletul mare din Câmpia Turzii, se organiza cel mai important eveniment caritabil al municipiului. Primul, la o asemenea anvergură, ” Împreună pentru Tiberiu și Sabrina”. Tiberiu, un tânăr de 27 de ani, diagnosticat cu leucemie și Sabrina, o minunăție de fetiță de doar 2 anișori care, de asemenea a fost diagnosticată cu leucemie. În finalul articolului o să găsiți detaliile legate de bolile suferite de Tiberiu și Sabrina și cum au apărut.
O comunitate întreagă s-a mobilizat și a ajutat fiecare cu ce a putut la buna desfășurare a evenimentului. Chef Dragoș Pădurariu, membrul activ a unei asociații de bucătari ( ACEEA), împreună cu Adrian Soporan, cunoscutul organizator de evenimente, și-au pus la bătaie cunoștințele pentru a organiza un eveniment în care toată comunitatea s-a implicat, de la primar până la simplu cetățean. Mâncare și ceaune gătite de chefi cunoscuți, recital susținut de nume grele ale folclorului românesc, au făcut din acest eveniment unul foarte reușit.
La finalul unei zile de excepție organizatorii au reușit să strângă, din donații, suma de aproximativ 10.000 de euro, care s-a împărțit „frățește”. Jumătate lui Tiberiu și jumătate Sabrinei.
Astăzi, la aproximativ 3 ani de la acel eveniment, Ziarul 21 a vrut să afle care este starea de sănătate a celor doi.
Am luat legătura cu Tiberiu care era mai afectat d.p.d.v. al sănătății decât Sabrina. El a avut nevoie de 100.000 de euro pentru a se opera și trata la o clinică din Italia. Dumnezeu l-a ajutat, operația s-a făcut iar starea lui Tiberiu, în momentul de față este una bună.
” Mi-am început munca, mi-am reluat locul de muncă pe care l-am avut și în momentul când am aflat de boală. În principiu sunt bine, mulțumesc lui Dumnezeu. Pe această cale aș dori să mulțumesc din suflet celor care au fost alături de mine, pentru sprijinul acordat, pentru suport și puterea de a lupta! Îi port mereu în gând și mă rog la bunul Dumnezeu să le răsplătească fapta” au fost cuvintele transmise de Tiberiu pentru comunitatea din Câmpia Turzii.
De cealaltă parte, mama Sabrinei, Alexandra, ne-a spus că starea de sănătate a fetiței este una bună, recent fiind la un control și medicii au confirmat acest lucru
„Nu știu dacă îți amintești, totul a început în octombrie 2016, am terminat chimioterapia și spitalizarea în 12 mai 2017, și de atunci pana în 19 octombrie 2018, Sabrina a avut tratament tot chimio dar pastile și control tot la 6 săptămâni. Chiar joi, în 14 februarie am fost la control, totul e bine, analizele sunt în parametri normali, o să revenim peste 2 luni. Am mers și la grădiniță o perioadă, din septembrie până în noiembrie când a început perioada virozelor, epidemia de varicela, epidemia de gripă, și de teamă să nu răcească, va sta acasă până luna viitoare.”, ne-a spus mama Sabrinei, lăsând și un mesaj pentru cetățenii municipiului Câmpia Turzii și nu numai. „Sabrina este bine… îi mulțumim lui Dumnezeu pentru asta în fiecare zi și mulțumim tuturor care s-au rugat pentru Sabrina, ne-au sprijinit moral și financiar în momentele când am avut nevoie!”
Așadar, oameni frumoși și buni la suflet, eforturile d-voastră nu au fost în zadar. Cu autorul lui Dumnezeu și al fiecăruia dintre voi, Tiberiu și Sabrina sunt bine, sănătoși și putem spune că și prin aportul comunității din Câmpia Turzii, acești doi tineri sunt și astăzi printre noi, oferindu-ne putere, credință și speranța că… se poate!
Tiberiu
„Numele lui este Tiberiu, în vârsta de 27 ani, născut în Câmpia Turzii în anul 1989, absolvent al Universității Tehnice Cluj-Napoca, Facultatea de Construcții Civile. Din februarie 2016 este angajat la Sc. Gameloft România srl.
Boala a debutat cu două luni cu o ușoară tuse și început de răgușeală. A urmat un tratament cu antibiotice timp de două săptămâni prescris de medicul de familie. După cele două săptămâni starea de sănătate s-a agravat și a fost trimis de medicul de familie la Medicala I secția ORL.
După un consult de specialitate a fost trimis să-și facă o radiografie toracică și un C.T care a evidențiat o tumoare de aproximativ 20 cm în zona toracică și ganglioni limfatici măriți care i-au afectat corzile vocale. În urma rezultatelor a fost internat la Chirurgie Toracică unde i-au fost făcute alte analize punându-i-se diagnosticul de LEUCEMIE ACUTĂ LIMFOBLASTICĂ TIP T, MENINGITĂ BLASTICĂ.
În urma diagnosticului a fost trimis la Spitalul Oncologic secția Hematologie unde este internat și în prezent urmând tratament de specialitate. În urma discuțiilor avute cu medicul curant doamna Dr. Delia Dima s-a ajuns la concluzia, pentru a se vindeca, va fi nevoie de un transplant de măduvă. Nefiind compatibil cu fratele lui intervenția medicală ar costa aproximativ 100.000 euro”
Sabrina
„Povestea noastră a început în septembrie. Eram în parc și dintr-o dată a zis ca o doare mânuța, fără să se lovească. Am mers al medic a doua zi și nu avea nimic. În 2-3 zile a trecut durerea de la sine. În 25 septembrie, a început sa șchiopăteze din senin; am mers iar la medic la Câmpia Turzii, de unde suntem și ne-a trimis la Cluj, la Pediatrie 3, la conferențiarul Man Sorin cu suspiciunea de artrită juvenilă. A durat 3 zile până am ajuns la Cluj, între timp se plângea de durere de genunchi și a ajuns de nu a mai putut merge în picioare, dar și-a revenit în câteva ore. În 17 octombrie ne-am internat și analizele au ieșit foarte prost. În 18, le-am repetat și la fel au ieșit, chiar un pic mai scăzute. Am fost trimise în data de 19 octombrie la Clinica Pediatrie 2, oncologie pentru o puncție medulară, în urma căreia s-a confirmat diagnosticul de leucemie și de atunci suntem tot aici la spital. Diagnosticul pe care îl avem acum este leucemie acută limfoblastică. Ni s-a zis că boala a debutat de curând, primul semn fiind durerea de picior, nici acum nu are alte simptome, decât oboseală. Miercuri am început primul protocol de tratament de chimioterapie Acesta va dura 5-6 săptămâni, urmând o săptămână de pauză, în care mergem acasă, daca totul decurge bine, apoi ne întoarcem la spital pentru încă patru săptămâni pentru următorul protocol. Internările foarte frecvente vor dura aproximativ 10 luni, tratamentul am înțeles că durează cam 2 ani. Am fost distruși când am primit diagnosticul, dar mi-am propus să nu mai plâng în fața ei și să fiu tare. Trebuie să acceptam că este o boală și să o tratăm. Am uitat să vă spun că fetița mea se numește Sabrina Maria și are 2 ani și 2 luni! Ne găsiți și pe profilul meu personal de facebook. Alexandra Mărginean, o să pun și poze cu noi, să ne cunoaștem! Va mulțumesc din suflet tuturor pentru gândurile bune, pentru că ați donat sânge și ne-ați ajutat financiar până acum! Să aveți parte de sănătate că e cea mai importantă!”