Ateliere Fără Frontiere și Sodexo România donează 32 de calculatoare către trei structuri educaționale din trei județe ale țării. Parteneriatul face parte din proiectul „Dăm un Byte de Ajutor” și susține digitalizarea educației pentru elevii din zone defavorizate cu 32 de laptopuri ce vin însoțite de perifericele necesare și un sistem de operare licențiat.
„Echipamentele donate au fost recondiționate în atelierul educlick de către angajații Atelierele Fără Frontiere ce fac parte din programul de inserție socio-profesională și astăzi ajută peste 200 de elevi și profesori din unitățile beneficiare: Școala Gimnazială Miron Cristea din Toplița, județul Harghita, Grădinița cu Program Normal Nr.7 din Iași, județul Iași și Asociația Club Științific Turda din localitatea Mihai Viteazu, județul Cluj.
În urma procesului de recondiționare ce presupune verificarea, curățarea, repararea și ambalarea echipamentelor, șase calculatoare au ajuns la Asociația Club Științific Turda din localitatea Mihai Viteazu, unde oferă o șansă în plus copiilor la o educație digitală accesibilă.
„Proiectele propuse de către Asociația „Club Științific Turda” se conturează în jurul ideii de a dezvolta în rândul tinerilor competențe cheie, de a conecta tinerii cu știința și tehnologia. Intenția noastră este să sporim zona de confort a celor care doresc să acumuleze informații din domeniile științei, să le oferim un mediu propice cercetării și descoperirii, cu atât mai mult cu cât peste 30% din meseriile viitorului au legătură cu discipline precum biologia, fizica, chimia.
Donația de calculatoare din partea Asociației ”Ateliere fără frontiere” și Sodexo Pass România, din cadrul proiectului „Dăm un Byte de Ajutor”, vine în sprijinul profesorilor voluntari ai Asociației care derulează pregătiri suplimentare cu elevii în vederea susținerii examenelor de bacalaureat sau admitere la facultate.
„Toate proiectele derulate prin platforma educlick aduc un impact pozitiv în (…) educație, mediu și inserție socio-profesională”
În felul acesta, elevi dornici de performanță, aflați în plasament sau elevi cetățeni ai Republicii Moldova aflați la studii în România pot beneficia de sprijinul profesorilor pentru a obține rezultatele dorite”, a declarat Mînican Ligia, cadru didactic la Asociația Club Științific Turda.
Costin Dragne, coordonator de proiecte al platformei educlick, a adăugat: „Toate proiectele derulate prin platforma educlick aduc un impact pozitiv în trei categorii de interes pentru un viitor sustenabil: educație, mediu și inserție socio-profesională. „Dăm un Byte de Ajutor” nu face excepție și formează prin calculatoarele donate cu sprijinul Garrett Motion un lanț de solidaritate între aceste trei zone de sustenabilitate. Astfel, tinerii beneficiază de instrumente utile pentru parcursul lor educațional și de modele de bune practici ce sprijină mediul înconjurător și încurajează inserția persoanelor defavorizate pe piața convențională a muncii”.
„Ne bucurăm să susținem școlile din Cluj cu echipamente pe care copiii să le utilizeze ca să își poată desfășura activitatea școlară. Este important să le dăm șansa să își continue studiile în condiții de siguranță, de la distanta, astfel încât să țină pasul cu școala și să poată să pună bazele construirii unui viitor frumos. Educația copilului este esențială pentru formarea sa ca adult echilibrat și fericit.
Parteneriatul nostru cu Ateliere fără Frontiere a început în urma cu doi ani și de cate ori am avut ocazia am răspuns inițiativelor lor de colectare de calculatoare, considerand ca activitatea lor contribuie foarte mult la integrarea
socială și profesională a persoanelor vulnerabile.” a declarat din partea Sodexo Felicia Georgescu – HR &CSR Director Sodexo.
„Dăm un Byte de Ajutor” este un proiect de tradiție al platformei de donații educlick, care a donat din 2008 și până în prezent peste 20.000 de calculatoare pentru elevii și profesorii din zone vulnerabile ale României”, se arată în comunicat.