<
Actualitate

Cum ar fi dacă v-am spune că următorul Charles Darwin ar putea să fie copilul dvs.? 

Știința este un domeniu fascinant. Este un mod de înțelege lumea din jurul nostru. Este procesul prin care oamenii studiază natura și universul, folosind observația, experimentul și raționamentul logic. Prin știință descoperim cum funcționează lucrurile, găsindu-le explicații bazate pe dovezi.

Uneori, e suficient ca și copilul dvs. să interacționeze cu mici părți ale acestui domeniu ca să își dezvolte o pasiune. De exemplu, Charles Darwin era pasionat de colectarea și clasificarea insectelor, păsărilor și a altor creaturi. Era pasionat de lumea vie. A urmat această pasiune și a ajuns să studieze medicina, unde contextul l-a lăsat să interacționeze și mai mult cu lumea vie.

La vârsta de 5 ani, tatăl lui Albert Einstein i-a arătat o busolă pe care o avea în buzunar. Fascinația lui pentru cum acul busolei se mișca fără o influență vizibilă a stârnit interesul său pentru fenomenele naturale și forțele invizibile.

Vedem cum, parcursul multor personalități a început cândva în copilărie, când curiozitatea lor a fost stârnită de diverși factori care i-au făcut să își pună întrebări cu privire la cum funcționează lumea din jurul lor.

Pe 13 iunie, organizăm o expoziție științifică interactivă la Școala Gimnazială „Avram Iancu”. Elevii din școală vor crea experimente științifice simple și ușor de înțeles. Aici, copiii dumneavoastră vor putea avea un contact ceva mai atipic poate cu lumea științei. Vor putea să vadă și să înțeleagă cum funcționează eruperea unui vulcan; vor putea să vadă cum este concepută pasta de dinți pentru elefanți prin îmbinarea unor substanțe chimice; vor putea să vadă cum margaretele își transformă albul intens în albastru datorită apei colorate din care se hidratează și multe altele.

Ok, dar cum ne poate ajuta știința în viața de zi cu zi?

Știința ar putea să joace un rol important în viața noastră de zi cu zi, îmbunătățind constant calitatea vieții. Datorită progreselor științifice care au loc, beneficiem cu toții de tehnologii avansate care ne fac viața mai ușoară și mai confortabilă, de la electrocasnice inteligente și dispozitive mobile, până la mijloace de transport eficiente și sigure.

În medicină, cercetările științifice au dus la descoperirea de tratamente și vaccinuri care previn și tratează boli, prelungind speranța de viață și îmbunătățind sănătatea generală.

Agricultura modernă este bazată pe principii științifice și ne permite să producem alimente mai sănătoase și în cantități suficiente pentru a hrăni populația.

Știința ne ajută să înțelegem și să protejăm mediul înconjurător, dezvoltând soluții pentru probleme precum poluarea și schimbările climatice.

Astfel că, expunerea în cadrul unei activități științifice și interacțiunile cu diverse experimente, ar putea să stârnească curiozitatea copilului dvs. și să își dorească să afle mai multe despre procesul științific din spate. Iar, în viitor, să urmeze un traseu profesional în această direcție.

Vă așteptăm la expoziție!

Mulțumim Școala Gimnazială „Avram Iancu” pentru colaborare!

The Da Vinci System, o organizație membră AMoS – Alianța pentru Mobilitate Socială, e dedicată să atragă resurse și sprijin care îi ajută pe profesori să transforme educația în aventură.

Proiectul “EcoLab” este finanțat prin programul Corpul European de Solidaritate al Uniunii Europene .

 

 

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1 Case Pariuri Online

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS