Maria Codrea este cunoscută ca fiind „fata cu căpșuni dulci și bio” de la Drăgușeni (SM). Deține împreună cu familia, o cultura bio de căpșuni și livrează căpșuni… unde există cerință. Supermarket-urile o caută pentru calitatea superioară pe care o oferă, cultura este îngrijită de Maria ca pe propriul copil. În Carrefour Satu Mare, Zalău, Baia Mare și Cluj Napoca, puteți găsi căpșunii bio ai Mariei. Sunt delicioși. Am avut privilegiul de a-i culege exact din câmp, din cultură. Delicioși…
Rep.: Te rog să ne spui cât de greu este să întreții o cultură de căpșuni. Sau care este tot procesul, încă de când îi cultivi, până la recoltare. E greu?
Maria Codrea: E foarte greu, nu greu. Mai ales dacă se decide să meargă pe partea ecologică, e foarte greu, pentru că bolile apar mult mai mult, e mult mai greu să le ții sub control, în ultimii 2-3 ani nu a fost chiar atât de greu pentru că și în România avem firme care se ocupă cu tratamente certificate ecologic, îngrășăminte ecologice și evident, costul e mult mai mare. Adică poate să ajungă dublu sau triplu costul unui îngrășământ sau al unui fertilizant sau al unui insecticid. Depinde.
Întregul interviu cu Maria Codrea îl puteți citi de luni, 8 iunie în Ziarul 21, la toate punctele de difuzare a presei