La finalul unei proceduri transparente a rezultat o reglementare echilibrată, care protejează sursa de apă potabilă a Clujului și mediul înconjurător, permițând, totuși, desfășurarea de activități de agrement care nu poluează.
În ceea ce privește lacul Tarnița, regulamentul delimitează trei zone de reglementare, din care, în două este complet interzisă navigația.
În cea de-a treia, care cuprinde inclusiv zona de la „coada lacului”, după cum este cunoscută de turiști, este permisă navigația, însă doar cu ambarcațiuni care folosesc motoare electrice.
În ceea ce privește amenzile, cele mai mari sunt cele pentru accesul cu mijloace care utilizează combustibili fosili, acestea fiind între 3.000 și 6.000 de lei pentru persoane fizice, respectiv între 25.000 și 50.000 de lei pentru persoanele juridice.
Accesul cu ambarcațiuni care utilizează carburanți fosili este interzis.
La fel ca în cazul lacului Tarnița, este permisă navigația ambarcațiunilor de agrement și sportive propulsate exclusiv cu vâsle, vele, pedale și motoare electrice.
Amenzile pentru nerespectarea prevederilor regulamentului sunt identice cu cele aplicate pe lacul Tarnița, constatarea și aplicarea contravențiilor fiind realizată de către angajați ai Consiliului Județean Cluj.