<
Actualitate

Competiție de robotică la Turda, în cadrul Meet and Code 2019

#meetandcode #codeEU #SAP4Good #AsociatiaTechsoup
Asociația ”Clubul STEAM” a organizat joi, 17 octombrie, în intervalul orar 12:00 și 15:00, evenimentul Intergenerational Bee-Bot competition, eveniment sponsorizat de ”Meet and code”, o inițiativă de programare și tehnologie, cu suma de 300 de Euro, alături de alte 1200 de evenimente din toată Europa. Evenimentul a avut loc în cadrul Europe Code Week 2019 și s-a desfășurat la Școala Gimnazială ”Avram Iancu ” din Turda.
Evenimentul s-a desfășurat offline, în mai multe etape, după cum urmează:
În prima etapă a avut loc constituirea echipelor cu încheierea de protocoale de colaborare cu 6 școli din zona Turzii și din alte regiuni ale țării: Școala Gimnazială ”Avram Iancu”, Școala Gimnazială ”Ioan Opriș”, Școala Gimnazială ”Horea, Cloșca și Crișan” din Turda, Școala Gimnazială ”Mihai-Vodă” comuna Mihai Viteazu, Școala Gimnazială ”Simion Balint” sat Copăceni, jud. Cluj, Școala Gimnazială ”Angela Gheorghiu” Adjud, jud. Vrancea.

În etapa a doua s-a trecut la realizarea de activități de formare față în față cu elevii, părinții și bunicii din jud. Cluj și online, prin Skype cu elevii, părinții și bunicii din Adjud. În acest sens au fost create tutoriale pentru toți participanții. S-au desfășurat activități de voluntariat de către președintele asociației, dr. Crișan Gabriela, profesori de la Clubul Copiilor: Sipos Arpad, cercul de electronică, Bukos Istvan, cercul de informatică. Atunci când a fost necesar, pentru pregătirea elevilor, profesorii s-au deplasat la școli pentru activități de programare.

Ultima etapă a fost competiția finală în care reprezentantul fiecărei echipe a extras numărul echipei cu care a intrat în înfruntare. Echipele au fost ajutate și de către părinți sau bunici. Elevii au programat roboți și au transpus mișcările acestora în limbaj de programare. Toți s-au descurcat foarte bine, fiecare elev primind la final diplome, iar echipele cupe.
Echipele au fost sprijinite și de către managerii școlilor implicate, dovadă a interesului crescut pentru programare. Procentul de participanți, fete/băieți a fost de 45-55, iar numărul celor prezenți la eveniment a fost: elevi- 31, părinți, bunici- 30, profesori/manageri școlari- 15.
Mai multe informații despre eveniment se găsesc pe site-ul Asociației https://www.facebook.com/pg/Asociatia-Clubul-STEAM

Comisia Europeană sprijină inițiativa Europe Code Week ca parte a strategiei sale pentru o piață unică digitală. În Planul de Acțiune pentru Educație Digitală, Comisia încurajează în special școlile să se alăture inițiativei, obiectivul fiind acela de a avea 50% din toate școlile europene implicate în promovarea digitalizării, până în anul 2020.
Evenimentul este finanțat cu ajutorul inițiativei Meet and Code – https://www.meet-and-code.org/ susținută la nivel european de compania de software SAP. Meet and Code este coordonată de Haus des Stiftens gGmbH și rețeaua TechSoup Europe în 25 de țări europene și susține, pentru al treilea an consecutiv, evenimente de tehnologie și programare desfășurate în timpul Europe Code Week (5-20 octombrie 2019). În România, inițiativa Meet and Code este coordonată de Asociația Techsoup.
La nivel european, valoarea finanțărilor acordate prin programul Meet and Code s-a ridicat anul acesta la peste 430.000 Euro, sumă alocată pentru susținerea evenimentelor organizate în 25 de țări, în cadrul Europe Code Week 2019.
În România, 90 de evenimente de programare și tehnologie organizate de 75 de organizații non-profit au primit finanțare prin programul Meet and Code, în valoare totală de 27.000 EURO. Descoperiți mai multe detalii despre toate evenimentele Meet and Code din țară, aici – https://www.asociatiatechsoup.ro/blog/evenimentele-meet-and-code-2019.

Asociația Techsoup (https://www.asociatiatechsoup.ro) creează și oferă resurse IT și experiențe de învățare a tehnologiei pentru organizații nonprofit, tineri și profesori. Asociația Techsoup este câștigătoare a premiului Digital Skills for Education din cadrul European Digital Skills Awards în 2017, competiție organizată de Comisia Europeană.

președinte Asociația „Clubul STEAM”,
dr. Gabriela Ileana Crișan
prof. Bukos Istvan
prof. Șipoș Arpad

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1 Case Pariuri Online

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS