<
Actualitate

Compania de Salubritate Câmpia Turzii a intrat în insolvență

Tribunalul Specializat Cluj a admis solicitarea de a intra în insolvență a societății Compania de Salubritate Câmpia Turzii SA. 

Admite cererea debitoarei COMPANIA DE SALUBRITATE CÂMPIA TURZII SA, şi, în consecinţă: Dispune deschiderea procedurii generale a insolvenţei împotriva debitoarei COMPANIA DE SALUBRITATE CÂMPIA TURZII SA. Desemnează în calitate de administrator judiciar provizoriu C.I.I. DORNER PETER EGON, care va îndeplini atribuţiile prevăzute de art. 58 din Legea nr. 85/2014, instrumentând prezenta procedură de insolvenţă până la eventuala sa confirmare sau schimbare, în condiţiile Legii nr. 85/2014. Stabileşte în favoarea administratorului judiciar provizoriu un onorariu provizoriu lunar de 1.000 lei + eventual TVA plus un onorariu de succes de 5% + eventual TVA din sumele recuperate în cadrul procedurii, plafonat la suma de 4.000 lei + eventual TVA în ipoteza prevăzută de art. 117 alin. 1 lit. a din Statutul privind organizarea şi exercitarea profesiei de practician în insolvenţă.

Dispune desemnarea administratorului special în vederea reprezentării intereselor asociaţilor. Ia act de intenţia debitoarei de a depune un plan de reorganizare. Stabileşte în sarcina administratorului judiciar provizoriu obligaţia de a depune la dosar în termen de 40 de zile de la deschiderea procedurii un raport amănunţit asupra cauzelor şi împrejurărilor care au dus la apariţia stării de insolvenţă, cu menţionarea eventualelor indicii sau elemente preliminare privind persoanele cărora le-ar fi imputabilă şi cu privire la existenţa premiselor angajării răspunderii acestora, în condiţiile prevederilor art. 169 – 173 din Legea nr. 85/2014, precum şi asupra posibilităţii reale de reorganizare a activităţii debitorului ori a motivelor care nu permit reorganizarea, conform art. 58 lit. b din Legea nr. 85/2014.

Dispune comunicarea prezentei instanţelor judecătoreşti în a căror jurisdicţie se află sediul debitoarei, tuturor băncilor unde debitoarea are deschise conturi, aceasta din urmă obligaţie fiind în sarcina administratorului judiciar provizoriu. Stabileşte în sarcina debitoarei obligaţia de a pune la dispoziţia administratorului judiciar provizoriu toate informaţiile şi documentele apreciate ca necesare cu privire la activitatea şi averea sa, precum şi lista cuprinzând plăţile efectuate în ultimele 6 luni anterioare deschiderii procedurii şi transferurile patrimoniale făcute în cei 2 ani anteriori deschiderii procedurii.

Dă dispoziţie tuturor băncilor la care debitoarea are disponibil în conturi să nu dispună de acestea fără ordinul judecătorului sindic sau al administratorului judiciar provizoriu sub sancţiunea prevăzută de art. 86 alin. 2 din Legea nr. 85/2014, obligaţia de notificare revenind administratorului judiciar provizoriu.

Dispune în sarcina administratorului judiciar provizoriu obligaţia de a efectua inventarierea bunurilor debitoarei, în termen de 60 de zile de la deschiderea procedurii, conform art. 101 din Legea nr. 85/2014.

Dispune în sarcina administratorului judiciar provizoriu obligaţia de a efectua notificările prevăzute de art. 99 – 100 din Legea nr. 85/2014. Fixează termenul limită pentru depunerea de către creditori a opoziţiilor la hotărârea de deschidere a procedurii pentru data de 18 noiembrie 2022, precum şi termenul de soluţionare a opoziţiilor pentru data de 29 noiembrie 2022. Fixează termenul limită pentru înregistrarea cererilor de admitere a creanţelor asupra averii debitoarei la data de 21 octombrie 2022, termenul de verificare a creanţelor, de întocmire şi publicare în BPI a tabelului preliminar de creanţe la data de 10 noiembrie 2022, termenul pentru depunerea contestaţiilor faţă de tabelul de creanţe, cu privire la creanţele şi drepturile trecute, sau, după caz, netrecute de lichidatorul judiciar în tabelul preliminar de creanţe, de 7 zile de la publicarea tabelului preliminar de creanţe în BPI şi termenul pentru soluţionarea eventualelor contestaţii şi pentru definitivarea tabelului de creanţe la 29 noiembrie 2022.

Dispune desfăşurarea primei şedinţe a adunării creditorilor la sediul debitoarei, la data de 15 noiembrie 2022, ora 12:00.”, este decizia transmisă de Tribunalul Specializat Cluj.

De asemenea, instanța a conexat alte două dosare, în care RADP Cluj-Napoca și DanDan Tur Construct SRL Câmpia Turzii solicitau intrarea în insolvență sau plata unor datorii.

”Dispune conexarea cererii de chemare formulate de creditoarea REGIA AUTONOMĂ A DOMENIULUI PUBLIC CLUJ NAPOCA în dosarul nr. 737/1285/2022, a cererii de chemare în judecată formulate de creditoarea DANDAN TUR CONSTRUCT SRL în dosarul nr. 737/1285/2022 (identică cu cererea depusă şi în dosarul nr. 806/1285/2022), împotriva aceleiaşi debitoare, care devin declaraţii de creanţă conform art. 66 alin. 6 teza a II-a din Legea nr.85/2014. Califică drept declaraţie de creanţă, cererea formulată de creditoarea CEC BANK SA împotriva aceleiaşi creditoare, conform art. 66 alin. 7 teza finală din Legea nr.85/2014.”.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1 Case Pariuri Online

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS