Comisarul șef Ciprian Adrian Miron, originar din Câmpia Turzii, fost șef al IPJ Cluj și fost adjunct al Poliției din capitala României, a fost avansat recent, pe baza de concurs, pe o poziție foarte importantă în cariera profesională: director al Direcției de Investigații Criminale (DIC).
Ciprian Miron a dat un concurs în urmă cu un an și a obținut funcția de la Direcția de Investigații Criminale, însă a rămas adjunct la Poliția Capitalei până la finele anului trecut.
De anul acesta, comisarul șef Ciprian Miron conduce Direcția de Investigații Criminale alături de doi directori adjuncți: Doru Antonio Marinciu, fostul şef de la Serviciul Omoruri din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române și Marian Irinel Jinga, fost șef al Oficiului pentru Protecția Martorilor.
Ciprian Miron deține un CV impresionant: absolvent al Academiei de Poliție din București, în anul 2000, iar anul 2010 pe cele ale Academiei Quntico, din SUA, a fost adjunct al Poliției Alba Iulia iar din 2010 și până în 2015 a fost numit reprezentant al Ministerului Afacerilor Interne al României în Statele Unite, și și-a câștigat rapid respectul în toată țara.
Direcţia de Investigaţii Criminale are în competenţă combaterea infracţiunilor contra persoanei, patrimoniului, avutului public, autorităţii, precum şi a celor care aduc atingere unor relaţii privind convieţuirea socială, excepţie făcând cazurile din sfera crimei organizate. Direcţia de Investigaţii Criminale este condusă de un director, secondat de doi directori adjuncţi, iar activitatea sa este coordonată de un adjunct al Inspectorului General al Poliţiei Române. În plan teritorial, serviciile de investigaţii criminale sunt subordonate nemijlocit directorului adjunct al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi adjunctului inspectorului şef. Pe verticală, serviciile teritoriale de investigaţii criminale se subordonează Direcţiei de Investigaţii Criminale.
Noul director al Direcției de Investigații Criminale a acceptat invitația Ziarului 21 de a acorda un interviu pentru cititorii săi.
Rep.: V-ati născut în Turda dar ați copilărit în Câmpia Turzii. Vă mai leagă ceva de aceste două orașe?
Ciprian Miron: Desigur. M-am nascut în municipiul Turda și m-am mutat mai apoi cu întreaga familie în Câmpia Turzii, unde practic am copilărit și locuit până la vârsta de 19 ani, când am fost admis la Academia de Poliție “Alexandru Ioan Cuza” București.
Majoritatea membrilor familiei mele locuiesc încă în Câmpia Turzii și Cluj Napoca, astfel că îi vizitez de câte ori am prilejul. Și de fiecare dată când ajung la Câmpia Turzii constat cu plăcere cât de mult s-a dezvoltat, schimbat și evoluat în bine orașul și sper să continuie pe acest trend și în viitor.
Întregul interviu pe care Ciprian Miron l-a acordat pentru Ziarul 21 îl puteți găsi de luni, 20 ianuarie, în Ziarul 21, la toate toate punctele de difuzare a presei!