<
Actualitate

Cinci tipuri de beneficii ale unei asigurări facultative pentru casă

Cinci tipuri de beneficii ale unei asigurări facultative pentru casă

Asigurările facultative pentru casă sunt instrumente financiare care oferă posibilitatea abordării corespunzătoare a unor riscuri variate, ce pot pune în pericol locuințele, bunurile care se află în interiorul acestora și persoanele care locuiesc aici. Această formă de asigurare este diferită de varianta obligatorie, fiind recomandată de specialiști, deoarece acoperă o gamă largă de riscuri și are numeroase beneficii. Pe lângă protecția legată de pierderile materiale, asigurarea facultativă pentru locuință ajută la menținerea stabilității financiare a proprietarilor în cazul în care au loc evenimente critice (incendii, furturi, distrugeri, alunecări de teren etc.).

Această asigurare este o opțiune din ce în ce mai utilizată de români, pentru că oferă liniște sufletească și ajutor financiar în cazul producerii unor situații neașteptate. Firmele care activează pe piața de asigurări din România, precum Allianz-Țiriac Unit, pun la dispoziția clienților această poliță facultativă de asigurare pentru locuință prin intermediul căreia sunt acoperite riscuri numeroase. Prezența asigurării permite o viață lipsită de stres vis-a-vis de riscurile financiare prevăzute de evenimente care pot dăuna locuinței și bunurilor personale.

Iată care sunt acele beneficii care pot fi obținute prin încheierea unei asigurări facultative pentru casă!

  1. Asigurarea facultativă a locuinței oferă despăgubiri financiare însemnate dacă clădirea asigurată suferă daune minore sau majore din cauza unor evenimente precum incendiile, trăsnetele, exploziile sau căderile de corpuri. De asemenea, asigurarea este utilă și în caz de cutremure, inundații, alunecări de teren, fenomene atmosferice extreme, scurgeri accidentale de apă, furt, vandalism, pagube provocate de animale sălbatice, lovirea locuinței de vehicule etc.
  2. Un alt beneficiu al încheierii unei astfel de polițe este cel legat de posibilitatea obținerii unor despăgubiri dacă bunurile din locuință sunt distruse din diferite cauze. Din acest punct de vedere pot fi amintite acoperirile opționale prin care sunt protejate bunurile casabile din locuință, centralele termice, aparatura electronică și electrocasnică, operele de artă și alte valori care pot suferi daune în urma unui incident neașteptat. Această acoperire este valoroasă, având în vedere că tot mai mulți români au în proprietate obiecte scumpe.
  3. Un beneficiu suplimentar este legat de asigurarea de accidente a familiei. Această protecție intervine în cazul în care proprietarul locuinței asigurate sau membrii familiei sale trec prin accidente în urma cărora apar situații de invaliditate permanentă sau decesul. Banii obținuți pot fi utilizați pentru rezolvarea unor situații care să ajute la abordarea acestor probleme.
  4. În unele situații, în urma petrecerii unui incident, casa nu mai poate fi locuită pentru o perioadă mai scurtă sau mai lungă. Unele asigurări facultative oferă protecție și din acest punct de vedere prin acoperirea cheltuielilor legate de cazarea temporară sau de închiriere a altei locuințe până la îndepărtarea situațiilor problematice.

În concluzie, apelarea la soluția asigurării facultative pentru locuință este binevenită pentru orice familie din România datorită numeroaselor beneficii oferite, prin intermediul cărora sunt controlate riscurile financiare care pot apărea oricând.

 

 

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1 Case Pariuri Online

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS