Am dat anunțuri peste anunțuri, cu salarizare de până în 4200 lei net (bineînțeles în funcție de experienta și competente) la 15 zile lucrătoare/luna 11 ore/zi. Timp de lucru efectiv (mediu calculat pe ultimul trimestru) 4,6 ore /zi.
Cafele, mese asigurate (și nu de genul o zamă calda prin care sa plimbi lingura încercând, sa pescuiești o leguma).
Am cerut doar respectul pe care eu îl ofer.
Nimic. 🙂 Am apelat în ultima instanta la o societate de recrutare forță de muncă din zona asiatica la indemnul unui prieten care are peste 30 de angajați străini și nici un român (având în ultimul an creștere a business- ului de 140% si nici o problema cu aceștia) și voi lucra și eu cu acești oameni. Sunt curios când antreprenorii din România vor apela la 80% sau poate 100% mana de lucru din străinătate, ce vor face și cum vor reacționa cei care azi fac pe vedetele după ce, nici meserie nu știu și nici munca nu le place. Vor striga sus și tare ca străinii le fura locurile de munca sau vor migra spre „Europa” unde fără sa își dea seama (demonstrabil în cifre dacă cineva e interesat) vor lucra mai mult pentru un câștig real lunar mai mic?
Sunt de acord…
Costul vieții în România s-a scumpit, dar când stai în bar lângă o cafea 3 ore cu un telefon, de ultima generație în mana și cerșești o țigară, pana pica următoarea „combinație” pentru ca tu… Care ai terminat 12 clase cu greu iar Bacalaureatul l-ai luat doar dacă au „împins” părinții tăi ceva sau ai fost la ceva liceu, unde doar simpla prezenta la examen te-a făcut absolvent cu diploma, TU confunzi o societate comerciala cu asistenta sociala… TU…. nu lucrezi la „patron” sa îl îmbogățești !!!
TU angajatul „model”… ești curios la fiecare 10 min de ce mai e nou pe rețelele de socializare, vrei pauze de țigară și cafeluta aburinda, confunzi frigiderele firmei cu cel de acasa, telefonul firmei cu cel personal, iar dacă tot îți urmărești serialele preferate în timpul orarului de munca de ce sa nu beneficiezi si de rețeaua wi-fi a firmei pentru ca nu e asa???…. Internetul la firma e „gratis”.
Dar Nu! Domnule angajat…
Nu ești curios, nici de investiția făcută pentru deschiderea acelei activități de către angajatorul tău, nici de taxele și impozitele pe care acesta le plătește , nici de chiria și utilitățile care îi vin luna de luna, nici de materia prima achiziționată pe care tu o prazi sau o strici ori, o consumi ca bun propiu, nici de eforturile unor angajatori de a va tine la munca cu toate aceste probleme (și multe altele).
TU….
Angajatule „model” ești arogant, poate recalcitrant, mulți… instabili emoţional, hipersensibil la critici (constructive), TU… NU! ești curios nici măcar DE… MUNCĂ!
by Paul Siserman aka… „Frustratul de serviciu din Industria Ospitalității”