Celebrul Chef Bucătar Paul Siserman a „rupt” Italia în două. La prima ediție a „Festivalului Tonului” din Sicilia, Paul a impresionat juriul deosebit de critic în arta culinară, experți în gastronomie, jurnaliști și doi chefi cu stele Michelin. Mai jos Paul Siserman ne-a declarat câteva aspecte din concurs.
„La invitația Academiei Siciliene a cărui Ambasador pentru România sunt din 2018, am participat la „Marele Premiu al Tonului Roșu” organizat pentru prima data în Sicilia.
La acest eveniment au participat 6 națiuni
Statele Unite, Italia, Spania, Maroc, Tunisia și România
După 4 zile de concurs în care în fiecare zi a trebuit să gătesc câte 50 de farfurii pentru juriu compus din critici culinari, experți în gastronomie, jurnaliști și 2 chefi cu stele Michelin, am reușit să surclasez Italia (locul 2) la ea acasă. Echipa care a avut în componenta mai multi chefi (în fiecare zi altul), printre care și 2 Maeștri bucătari foarte cunoscuți la ei în țară (Albarosa Zoffoli și Francesco Lelio).
Sunt bucuros că am reușit să aduc acasă acest trofeu atât de valoros, atât din punct de vedere material (2850 euro) cât și din punct de vedere emoțional, fiind făcut de ultimul maestru coralier Platimiro Fiorenza El însuși fiind declarat ca persoana patrimoniu UNESCO.
Sper ca reușita mea să încurajeze pe mai tinerii colegi să participe la astfel de competiții unde au ocazia să își testeze cunoștințele și să asimileze noi informații.” A declarat Paul Siserman în exclusivitate pentru Ziarul 21.
Acest lucru face cinste României și Clujului. Felicitări Paul Siserman pentru că reprezinți cu mândrie această țară, prin creațiile culinare deosebite pe care le realizezi.
„În curând Asociația Națională a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism ANBCT va organiza concursul național prin care se va desemna echipa națională care va reprezenta România la IKA, OLIMPIADA de anul viitor.
Așadar ca director ala acestei asociații invit colegii bucătari să se înscrie și să participe în număr cât mai mare.” A completat Chef Paul Siserman