Ei bine, un lucru care trebuia să se întâmple, s-a întâmplat. Chef Nina Rus, împreună cu bunătățile ei, vin să cucerească Clujul. Chef Nina ( semifinalistă Chefi la Cuțite) are în Romuli, (BN), o păstrăvărie și un restaurant cu specific tradițional. Cel mai bun păstrăv, clar se servește la Chef Nina la locația de pe Valea Sălăuței. Nina ține mult la calitatea preparatelor însă și la aspectul tradițional al acestora. Dorește mult să promoveze rețete vechi precum și preparate inovatoare din pește. Zacuscă cu păstrăv, icre, chifteluțe din păstrăv, cârnați din păstrăv precum și dulcețuri din prune, gutui și chiar dulceață din ardei iuți, compoturi care mai de care mai gustoase și… tradiționalii papanași, plus multe alte preparate sunt gătite maiestuos de Chef Nina. De toate pentru toți, veți găsi la băcănia „Bunătățile lu’ Nina.”
Am intervievat-o pe Chef Nina Rus cu privire la deschiderea acestui punct gastronomic în inima Clujului.
Adrian Soporan: Ai făcut acest pas important. Era cazul să ai un magazin de desfacere în inima Ardealului…
Nina Rus: Îmi vine să plângl… știi? Mă sună foarte mulți prieteni din Cluj să mă întrebe dacă am nevoie de ajutor. Doamne nu sunt vrednică de toate. Îmi este suficient susținerea voastră, răspund mereu cu zâmbetul pe buze.
Datorită faptului ca mulți clienți din Cluj îmi cer produsele am hotărât să deschidem o Băcănie în care să și gătesc preparatele noastre de la Pastravarie cât și produse dulci tradiționale aproape uitate.
Vor fi toate produsele noastre din Centru integrat în ferma de acvacultură pe care le produc cu echipa mea minunata. Apoi cel mai demențial păstrăv în crustă de mălai, ciorbă de păstrăv unică și multe alte produse fără conservanți și fără aditivi. În spațiu am o bucătărie profesională în care vreau să readuc gustul bunicii în toate preparatele pe care le voi pregăti cu ajutorul lui Dumnezeu. Sunt multe cunoștințe care îmi spun că abia așteaptă să deschid că icrelele mele i-au cucerit. Îmi doresc să le placă. Eu sunt sigura pe calitatea produselor mele. Dacă ne ajuta Dumnezeu vreau să deschid pe 15 Noiembrie. Majoritatea lucrărilor mari sunt făcute. Acum aștept după utilaje. Copii mei fiind de 4 ani în Cluj (băiatul la Medicina Veterinara și fata la liceul Bălcescu) suntem familiarizați și iubim Clujul.
Dragi clujeni, vă aștept cu mare drag să gustați din produsele noastre, îmi doresc să stau de vorbă cu clienții, să aduc îmbunătățiri produselor, să ne aducem aminte de gustul bunicilor noastre. În final voi aduce Valea Salautei în aceasta Băcănie ,,Bunătățile lu’ Nina”, pentru că va fi una tradiționala în adevăratul sens. Vă pup și vă iubesc!