În 2018, toți cei care simt și iubesc românește sărbătoresc efortul susținut al întregului popor, de-a lungul timpului, năzuința românilor de a înfăptui Marea Unire, credința românilor care i-a unit într-un singur stat, tenacitatea liderilor și a elitelor românești care au făcut ce a fost cu putință pentru ca visul Unirii să devină realitate, jertfa și eroismul nostru ca popor.
De Ziua Națională, 1 Decembrie 2018, Centenarul Marii Uniri a fost marcat în comuna Mihai Viteazu printr-o paradă spectaculoasă, prima paradă militară din istoria comunei.
Deschiderea oficială a acestui mare și în premieră eveniment pentru comuna Mihai Viteazu, a fost făcută de primarul comunei, Ioan Zeng, care a rostit plin de emoție și mândrie câteva cuvinte închinate acestei frumoase zile, cuvinte mari în zi de mare sărbătoare, totodată comandantul Garnizoanei Militare Turda, Vasile Chindriș, a detaliat importanța zilei de 1 Decembrie, a Marii Uniri și a celor 100 de ani de la această Unire. Soborul de preoți în frunte cu preotul comunei Mihai Viteazu, Traian Nica, a spus de-asemeni cuvinte mărețe pentru Centenarul Marii Uniri și s-au rugat într-un glas pentru toți locuitorii acestei țări și pentru locuitorii comunei lor frumoase.
Evenimentul grandios pentru Mihai Viteazul a continuat cu o frumoasă și emoționantă paradă militară, paradă găzduită în premieră de comuna Mihai Viteazu și la marile eforturi depuse de domnul primar Zeng. Deși gradele scăzute din termometre, lumea înfrigurată și plină de emoție nu s-a clintit de afară până la finalul acestui eveniment important pentru români dar și pentru locuitorii comunei.
Depunerea de coroane a finalizat acest eveniment ce a avut loc în fața primăriei Mihai Viteazu, iar mai apoi mulțimea de oameni s-a îndreptat pe jos, străbătând comuna într-un amplu convoi de sărbătoare împânzit de drapele cu emblema României, a Centenarului, și de copii îmbrăcați frumos în portul tradițional românesc către Casa de Cultură Mihai Viteazu unde s-a desfășurat un spectacol grandios cu scenete, dansuri, cântece si frumoase interpretări a multor artiști de seama dar și a copiilor și a locuitorilor din comună.
Finalul acestei zile mari pentru România și pentru Mihai Viteazu s-a sfârșit cu un ospăț pregătit de primăria comunei ca în fiecare an, sub atenta coordonare a domnului primar, Ioan Zeng, ei oferind tuturor participanților „sarmale nu sărmăluțe, 2500 la număr”, cuvintele domnului primar din interviul dat în exclusivitate pentru Ziarul 21.
„Mândri că suntem români, mândri că suntem cetățeni ai comunei Mihai Viteazu!”
La mulți ani, români, La mulți ani, Mihai Viteazu și jos pălăria pentru frumosul eveniment la care am fost onorați să participăm.