De săptămâna viitoare, părinții trebuie să-şi testeze copiii de două ori de săptămână, lunea şi joia. În cazul în care testele sunt pozitive, părinţii sunt nevoiţi să anunţe şcoala şi medicul de familie pentru testarea PCR. Unităţile de învăţământ vor avea primele rezultate ale testelor de salivă luni dimineaţă.
După minivacanţa de 1 decembrie cadrele didactice şi elevii au primit încă o misiune. Aceea de a asambla kit-urile pentru testarea non-invazivă.
Testele de salivă cu care urmează să fie testați elevii acasă, de două ori pe săptămână, se asamblează în liceele din țară.
Dispozitivele au venit pe bucăți, în cutii care conțin componentele acestora. Rămâne de datoria directorilor și a profesorilor să se asigure că testele sunt împărțite corespunzător elevilor.
Acțiunea se va petrece în fiecare școală. Mai exact, fiecare copil va primi într-o pungă componentele a două teste.
Ce trebuie să facă părinții dacă un elev este testat pozitiv
Testarea cu probe din salivă se va face în prima şi a patra zi din săptămână. În situaţia în care un elev va avea un test pozitiv, părintele va fi nevoit să anunţe şcoala şi medicul de familie.
Ulterior i se va face un teste PCR, dacă şi acela va fi pozitiv, copilul va sta în izolare timp de 14 zile. Dacă testul PCR este pozitiv, toată clasa trece în online.
Testele utilizate vor fi aruncate în coșuri speciale, prevăzute cu capac, pedală și sac, urmând să fie colectate și eliminate conform protocolului.
Mulţi părinţi au fost suprinşi să afle că au primit sarcina de a face ei singuri testările copiilor.
Şi în ţară, cele mai multe şcoli au ales ca testarea să se facă la domiciliu.
Rezultatele testelor non-invazive nu sunt recunoscute de Direcţiile de Sănătate Publică , de fiecare dată este nevoie de o confirmare a infecţiei printr-un test antigen sau unul RT-PCR.