<
Actualitate

Ce sunt sponsorizările de tip investiție?

Sponsorizările pot schimba drastic impactul pe care un proiect îl are în comunitate. În urma unei investiții într-un proiect menit să pregătească tinerii pentru viitor, pot rămâne multe rezultate frumoase:

Rămân Beneficiari – Copiii din Turda și împrejurimi și-ar putea forma competențe în sfera digitală care să îi ajute în viitor, cum ar fi programarea, creativitatea și gândirea logică. Gândirea logică îi ajută să analizeze situații complexe, să găsească soluții eficiente și să ia decizii bine fundamentate. Prin învățarea programării și a altor abilități tehnice, copiii sunt încurajați să gândească în afara tiparelor convenționale, să își exprime ideile și să creeze proiecte originale.

Rămân Modele de Bune Practici – Cu o sponsorizare, proiectele care au loc în comunitate ar putea deveni mai interactive, având diverse unelte și echipamente pe care copiii pot învăța cât mai practic. De exemplu, copiii ar putea învăța tehnologia în clasă pe diverse echipamente. Prin învățarea practică, elevii își dezvoltă competențe esențiale pentru viața reală, cum ar fi rezolvarea problemelor, creativitatea și abilitățile de comunicare.

Rămân Voluntari – Tinerii care se implică în astfel de proiecte își cresc încrederea în sine, văzând în mod direct rezultatele muncii lor. Aceste rezultate le oferă nu doar satisfacția lucrului bine făcut, dar și un profund sentiment de împlinire personală. Ei învață că eforturile lor contează și că pot influența în mod semnificativ viețile celor din jur. Astfel, tinerii încep să își recunoască și să-și formeze propriul potențial. Această recunoaștere a impactului lor le întărește convingerea că pot face o diferență și le oferă motivația de a continua să se implice activ în comunitate.

Însă, uneori, din anumite proiecte care beneficiază de sponsorizări, rămâne un pic mai mult!

Ar putea rămâne un set de super produse educaționale, KIT-uri Arduino, care să rămână în școlile din comunitate și care să contribuie la formarea generațiilor viitoare!

 

LightLab este un proiect dezvoltat cu ajutorul unei finanțări primite, prin care folosim tehnologia Arduino într-un mod practic și distractiv pentru elevi. Arduino este ca un mic creier electronic pe care îl poți folosi pentru a controla diverse lucruri din jurul tău. E ca o cutie mică în care poți să introduci niște „ordine” sau instrucțiuni, iar aceasta poate să aprindă lumini, să miște lucruri sau să răspundă la diferiți stimuli. La placa Arduino poți conecta diverse lucruri, cum ar fi lumini (LED-uri), butoane, senzori (care detectează lucruri precum lumină, temperatură sau mișcare), motoare (care pot face lucruri să se miște) și multe altele. Arduino este foarte util pentru că îți permite să construiești lucruri interactive și să înveți cum funcționează electronica și programarea, fără să ai nevoie de cunoștințe avansate.

Cu tehnologia Arduino, copiii pot învăța mai practic diverse concepte complexe de la orele de TIC, informatică, biologie sau chiar chimie. Iar, cu sprijinul unei sponsorizări de tip investiție – adică o acțiune care formează o strânsă relație de colaborare între sponsor și beneficiar în vederea dezvoltării acestui produs educațional, am putea derula mai departe activități de acest gen în și mai multe școli din Comunitatea Urbană Arieș.

 

Pe final, vă lăsăm cu un exemplu de al nostru privind ce pot face copiii din Turda și împrejurimi cu tehnologia de tip Arduino: Cât de fain ar fi dacă de Crăciun, copiii din noștri pasionați ar știi să dezvolte un adevărat show de lumini prin programare pe instalațiile din brad sau de pe casă?

Poate sună bizar, dar acest gând ar putea deveni real cu ajutorul comunității de sponsori care să investească în produse educaționale de durată precumi Arduino.

Nu suntem foarte departe de un astfel de viitor. Până acum, prin LightLab, 200 de copii au învățat să programeze și să utilizeze Arduino, la atelierele de formare organizate la Școala Gimnazială „Teodor Murășanu”. Au rămas profund fascinați de cât de interesant este să vezi rezultatul real al muncii tale, pe matricea LED conectată la Arduino. De altfel, am organizat o expoziție interactivă în care am invitat și câțiva părinți din comunitate ca să vadă prin ce activități interesante pot trece cei mici pentru a se dezvolta personal și profesional. La expoziție, au fost prezenți peste 50 de copii și părinți.

Astfel, investind în proiectele pentru tinerii din Turda, am putea să contribuim în mod direct la formarea viitorului lor!

Te invităm să investești în crearea de produse educaționale bazate pe tehnologia Arduino și să susții #FapteleBune din comunitate! Lasă-ne un mesaj pentru a afla mai multe despre proiect! Sau contactează-ne la: 0756 832 567 – Coordonator LightLab.

Mulțumim Școlii Gimnaziale „Teodor Murășanu” pentru că, încă o dată, colaborăm pentru a contribui pozitiv la viitorul generațiilor turdene!

The Da Vinci System, o organizație membră AMoS – Alianța pentru Mobilitate Socială, e dedicată să atragă resurse și sprijin care îi ajută pe profesori să transforme educația în aventură.

Proiect finanțat prin Fondul „Științescu”, implementat de Fundația Comunitară Cluj.

 

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1 Case Pariuri Online

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS