<
Actualitate

Cca. 5.000 de voluntari au colectat aproximativ 1.000 de saci de deșeuri

Ziua de Curățenie Națională, proiect derulat la nivel național de Let’s Do It, Romania!, a fost marcată la Cluj, și în acest an, cu succes. Desfășurat la finalul săptămânii recent încheiate, cu sprijinul Consiliului Județean Cluj, evenimentul a reunit în județul Cluj circa 5.000 de voluntari care au reușit să colecteze aproximativ 1.000 de saci de deșeuri.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Ne bucurăm că un număr atât de mare de voluntari au răspuns afirmativ apelului nostru și au dat din nou dovadă de spirit civic, manifestând o conduită responsabilă față de mediul înconjurător. În ce ne privește, vom continua să susținem acele proiecte și inițiative care vizează protejarea și conservarea naturii.”

Laura Găină, președinte Asociația Nature O’clock, reprezentanta Let’s Do It, Romania! în județul Cluj: „A fost o mobilizare exemplară, fapt pentru care adresăm mulțumiri tuturor celor care s-au implicat activ și au susținut, și de această dată, demersurile noastre pentru a avea o natură mai curată și mai sănătoasă. Constatăm cu satisfacție că oamenii sunt mult mai receptivi, conștientizând importanța protejării mediului înconjurător. O noutate a ediției din acest an este aceea că am montat în Parcul Est din Cluj-Napoca și panouri cu fotografii, din 2018 și până în prezent, care reflectă cum arăta zona înainte și după ecologizare.”

La nivelul județului Cluj manifestarea a avut loc în locații precum:

– Cluj-Napoca, Parc Est

– Lacul Tarnița

– Cluj-Napoca, Hoia

– Cluj-Napoca, Făget

– Câmpia Turzii, zona Obor

– Dej

– Turda

– Florești – malul Someșului

– mai multe sate de pe raza județului Cluj.

Reamintim faptul că în 2024 a fost lansată aplicația „Let’s Do It, România!”, disponibilă pe iOS și Android. Aplicația permite utilizatorilor să semnaleze în mod gratuit prezența deșeurilor sau a ambroziei, iar notificările vor fi transmise autorităților competente pentru a asigura curățarea acestor zone. Această soluție digitală reprezintă un element esențial în eforturile de protejare a mediului, facilitând implicarea cetățenilor în mod direct și rapid.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1 Case Pariuri Online

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS