În ședința de Consiliul Local ce a avut loc joi, 30 august, s-a adus la cunoștință și raportul legat de activitatea Poliției Locale din Câmpia Turzii.
Astfel, activitatea polițiștilor locali, pe o perioada de 4 luni, a însumat 468 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 106.075 lei. Cele mai multe amenzi s-au dat pentru circulația pe drumurile publice (parcări), 293 de sancțiuni și 74 de sancțiuni privind curățenia gospodăriei.
Serviciu (Poliția Locală) a fost înființat în anul 2011, însă a fost fără activitate, până în actuala administrație care a avut curajul și a găsit resursele financiare pentru angajarea polițiștilor locali.
L aînceputul anului, șeful poliției locale din Câmpia Turzii, Cozmin Rotar a vorbit într-un interviu pentru Ziarul 21 despre organigrama și activitatea Poliției Locale: „Organigrama serviciului public de poliție locală prevede un număr de 26 de posturi din care unul este șef de serviciu, iar restul de 25 sunt polițiști locali fără a avea funcții de conducere în cadrul Poliției Locale. La momentul actual este ocupată structura de control comercial cu două persoane, structura de protecția mediului o persoană, structura de evidența populației care se ocupă de punerea în executare a mandatelor de efectuare a muncii în folosul comunității, relația cu instanțele de judecată plus evidența acestor mandate, procesele verbale care vin de la alte instituții. Postul pentru disciplina în construcții momentan este vacant, pentru că este în structura de amenajare în teritoriu și urbanism din cadrul primăriei municipiului Câmpia Turzii care are astfel de atribuții, în ideea de autorizații și control al construcțiilor care se fac ilegal pe raza municipiului. În momentul în care postul din cadrul structurii disciplină în construcții va fi ocupat cu o persoană specializată pe domeniul respectiv, vom avea și atribuții de control în ceea ce privește construcțiile conform legii 50. Mai sunt ocupate posturile de agenți de ordine publică și circulație pe drumurile publice, având un număr destul de redus de personal în acest domeniu, fișa postului a polițiștilor locali prevede și atribuții de ordine publică și atribuții de circulație pe drumurile publice. La atribuțiile de circulație pe drumurile publice poliţiştii localu nu pot aplica sancțiuni. În codul rutier sunt delimitate foarte clar atribuţiile cu privire la oprire acces în zonă interzisă, accesul cu masă Max, masă maxim motorizată mai mare decât limita stabilită pentru drumurile respective. Au dreptul să oprească mașina, paranteză sunt tot felul de discuții că poliția locală nu are dreptul să oprească mașina, dar are dreptul să oprească mașini doar pentru aplicarea sancțiunilor prevăzute strict de legea poliției locale”, declara Cozmin Rotar, șeful Poliției Locale, pentru Ziarul 21.
Poliția Locală funcționează în 3 schimburi, asigurând astfel siguranța cetățenilor permanent, iar pentru orice reclamații, cetățenii sunt rugați să apeleze la numărul de telefon: 0264/991
