Pe măsură ce Paștele se apropie, românii încep pregătirile pentru masa tradițională, iar carnea de miel rămâne vedeta meniului pascal. Anul acesta, veștile sunt bune pentru consumatori: prețurile se mențin stabile față de anii anteriori.
Potrivit Asociației Crescătorilor de Ovine și Caprine, prețul unui kilogram de miel în viu este estimat la aproximativ 22 – 25 de lei, în timp ce carcasa de miel se va vinde cu prețuri cuprinse între 40 și 50 de lei/kg în piețe și centrele specializate din țară.
Fermierii spun că prețurile sunt corecte, reflectând cheltuielile de producție și cererea de pe piață, fără a afecta în mod semnificativ buzunarele românilor. Totodată, se încurajează achiziționarea directă de la producători locali, unde se pot găsi miei crescuți tradițional, în condiții naturale.
Autoritățile recomandă consumatorilor să achiziționeze doar din surse autorizate, care respectă normele sanitar-veterinare, pentru a evita orice risc legat de sănătate.
