Solidaritatea, abnegația, tăria de caracter, așa s-ar putea descrie acțiunea voluntarilor de a face bine, de a sprijini semenii noștri, în momente dificile. Ei, sunt cu atât mai mult de prețuit atunci când pe timp de crize, conflicte militare și pandemii, aceștia s-au implicat înfrânâdu-și fricile pentru o cauză nobilă. Comunitatea din Câmpia Turzii se poate mândri cu acești minunați voluntari care sub coordonarea Direcției de Asistență Socială a Primăriei municipiului Câmpia Turzii, pe timp de pandemie și nu numai, au coordonat cu succes voluntarii în sprijinul persoanelor aflate în monitorizarea sa.
Rep.: Care voluntari și în ce fel s-au implicat în această perioadă de pandemie?
Vasinc Tamara, director executiv al Direcției de Asistență Socială a Primăriei municipiului Câmpia Turzii: Recrutarea voluntarilor a început încă din februarie. Fiecare voluntar a fost instruit asupra muncii în condiții epidemice, i s-au comunicat riscurile la care se expune și modalitatea de a le putea reduce. Au fost recrutați 22 de voluntari și fiecare a desfășurat activități care i se potrivesc și pe care și le-a asumat. Voluntarii au avut un coordonator care a preluat solicitările și le-a repartizat voluntarilor, în același timp a asigurat comunicarea între DAS și voluntari privind nevoile specifice fiecărui caz în parte. Unii voluntari s-au retras pe parcurs din diferite motive astfel încât activi pe toată această perioadă au fost 17 voluntari.
Nu o să dau nume, dar implicarea voluntarilor în condiții de criză, când toți ne confruntam cu temeri și îngrijorări legate de pandemie, de ce va urma după, ne-a dat o lecție despre implicare, compasiune, solidaritate și curaj. Și pentru ei a fost o experiență benefică și sper să își dorească și pe viitor implicarea în acțiuni de voluntariat privind grupurile vulnerabile în așa fel încât să putem construi un mediu prietenos pentru toți. Ei ne-au demonstrat că împreună putem reuși, că ”Câmpia Turzii este a noastră, a tuturor”, mesaj transmis și de primarul localității.
Activitatea voluntarilor a vizat:
- Mediatizarea proiectului privind serviciile de suport
- Strângere de fonduri pentru ajutorarea persoanelor rămase fără venit
- Achiziționarea alimentelor de bază și distribuirea lor
- Servicii de suport pentru seniorii și mamele singure care au solicitat sprijin – efectuare cumpărături, plată facturi, cumparare medicamente, etc
În ediția de luni a Ziarului 21 dorim să vă prezentăm un interviu cu doi din voluntarii care s-au implicat și se implică în această perioadă grea.
Este vorba de Georgiana Socaciu și Antonio Haiduc. Doi voluntari pentru care crezul de a ajuta pe cei de lângă noi fără a aștepta ceva în schimb este unul după care se ghidează în viață.
Așadar nu pierdeți ediția de luni, 15 iunie a Ziarului 21, la toate punctele de difuzare a presei.