ÎN JAPONIA, SINGURII CETĂȚENI CARE NU SUNT OBLIGAȚI SĂ SE ÎNCHINE ÎN FAȚA ÎMPĂRATULUI, SUNT DASCĂLII. MOTIVUL: JAPONEZII SUSȚIN CĂ FĂRĂ DASCĂLI NU POT EXISTA ÎMPĂRAȚI.
Portret de dascăl, este o rubrică din cadrul Ziarului 21 în care încercăm să aducem poveștile dascălilor în fața dumneavoastră. Să le oferim respectul pe care-l merită. Opinia dascălilor despre societate în general și despre educație în special trebuie consultată de fiecare dată când vrem să întreprindem ceva în societate și să o punem cu titlu mare în acțiunile pe care urmează să le facem.
„Portret de dascăl” aduce în fața dumneavoastră povestea neștiută a dascălilor, acei făuritori de caractere. Opinia lor despre sistemul din care fac parte privite chiar din interior.
În rubrica „Portret de dascăl” din această săptămână am avut-o ca invitat pe prof. Claudia Kiraly, un dascăl iubit de elevi, un dascăl implicat în activitatea pe care o desfășoară.
Rep.: Care credeți că este rolul unui profesor în dezvoltarea unui copil?
Claudia Kiraly: “Rolul profesorului în dezvoltarea unui copil este fundamental și putem vorbi de acest rol pe mai multe paliere. Profesorul este garantul educației de calitate, este un profesionist în domeniul său, dar este și un model pentru elevii săi, un bun psiholog, un părinte, de ce nu. Profesorul are rolul de a forma și dezvolta deprinderi și abilități multiple. Eu consider că sunt acolo, printre elevi să predau o disciplină, dar și să formez caractere, să AJUT, să ASCULT, să ÎNȚELEG”.
Întregul interviu pe care prof. Claudia Kiraly ni l-a acordat în cadrul rubricii „Portret de dascăl” îl puteți citi de luni, 23 martie în Ziarul 21, la toate punctele de difuzare a presei. Noi îi mulțumim doamnei profesor și îi dorim mult succes în continuare. Iar celorlalți dascăli le transmitem toate cele bune și să ne aștepte pentru o să ajungem la fiecare dintre ei.