<
Actualitate

Care este diferența dintre adăposturi de protecție civilă și buncăre antiatomice?

În contextul războiului declanșat de Rusia împotriva Ucrainei, se vorbește mult despre adăposturi de protecție civilă și buncăre antiatomice.

Care sunt diferențele și câte astfel de spații există în România?

Adăposturi pentru protecție civilă antibombe sau buncăre antiatomice sunt două sintagme pe care le auzim frecvent. În ceea ce privește adaposturile pentru protecție civilă, în teorie, acestea ar trebui să fie la subsolul fiecărei clădiri, în caz de atacuri sau alte tipuri de dezastre. În realitate, însă, numărul acestora este mult mai mic. În unele situații, spațiile au fost reorganizate astfel încât să servească nevoilor de depozitare ale persoanelor din clădirile respective.

Buncăre antiatomice

Buncărele antiatomice au ca scop, așa cum sugerează și numele, protecția împotriva radiațiilor emise în urma unei explozii nucleare. Un adăpost de protecție civilă poate fi și adăpost antiatomic dacă îndeplinește condiții de etanșeitate și are anumite dotări care ajută la filtrarea aerului necesar în adăpost.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1 Case Pariuri Online

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS