Ei bine, ce mai poți spune de oamenii care ajută? Ce mai poți spune de oamenii care ajută fără a primii la schimb nimic? Ce mai poți spune de oamenii care străbat kilometri pentru a pregăti, peste 180 de porții de mâncare, pentru cei mai necăjiți?
În loc să stea acasă, în sânul familiei, ei hotărăsc să gătească pentru oamenii sărmani ai Clujului. O parte din marea familie Arhivatorul, condusă de Florin Cuc, prin implicarea directă a acestuia, au luat hotărârea de a se implica, voluntar, gratuit, unui proiect pornit încă din anul 2014. Proiectul „O masă caldă” a pornit din dorința unor oameni faini ai Clujului să gătească pentru cei care au venituri reduse. De la lună la lună, de la an la an, tot mai mulți voluntari s-au alăturat acestui proiect. „Am ajuns la cca 1900 de mese calde, săptămânal, în Cluj-Napoca, Bucureşti, Bistriţa, Satu Mare, Adjud, Constanta si Zalau. Gătim în unsprezece cantine, nu am luat pauză în nicio săptămână și continuăm să ne facem planuri de viitor. In limita posibilitatilor, ne straduim sa mentinem pretul de 2 lei/portie.”, spun cei de la omasacalda.ro
Așadar, sincere felicitări celor care, și-au rupt din timpul liber pentru a pregăti o masă caldă celor care, din varii motive, sunt mai necăjiți.
„Au auzit de #omasacalda, s-au înscris în calendarul voluntarilor și azi au venit din Turda, Câmpia Turzii și Cluj să gătească pentru beneficiarii noștri. Ei sunt (de la stânga la dreapta) Dani, Ioana, Gabi, Camelia și Mihaela și au pregătit 70 de porții din cel mai pufos piure cu carne de porc și 180 de porții de tocăniță de cartofi cu carne de porc. Mulțumim! Îi mulțumim și colegului lor care neputând veni a participat financiar la pregătirea mesei, și mulțumim și firmei Arhivatorul, pentru intrarea în programul Adoptă O Masă Caldă pe lună!”