<
Actualitate

Boli de piele în timpul sarcinii

În timpul sarcinii, corpul femeii trece prin diverse transformări fiziologice datorate evoluției hormonale. Printre acestea se numără și anumite schimbări (sau boli) ale pielii, specifice acestei perioade. Deseori simptomele acestor boli nu sunt tratate cu discernământ, lucru care poate duce la agravarea lor. Se recomandă în acest sens o consultație la un cabinet dermatologie pentru a primi tratamentul adecvat.

Varietatea bolilor de piele pe care le poți face în timpul sarcinii este vastă, acestea fiind deseori categorizate în boli declanșate de către sarcină și boli preexistente, care se agravează în timpul sarcinii. Dacă ai fost de curând la un cabinet de ginecologie Cluj și ai primit vestea minunată că urmează să fii mămică, iată care sunt bolile de piele care pot să apară sau cărora ar trebui să le acorzi atenție sporită:

Hiperpigmentare

Unele zone mai sensibile precum pielea din jurul sfârcurilor, din zona genitală sau chiar și cicatricile pot să devină mai negre. Se recomandă în acest caz să te protejezi de soare și să anunți medicul dacă observi schimbări anormale.

Melasma

Este de asemenea o boală care constă în pigmentarea pielii. Aceasta apare la un număr mare de femei însărcinate și constă în apariția unor pete de culoare cafenii, de regulă pe față. Și în acest caz este recomandat să te protejezi de soare pentru a nu se agrava pigmentarea.

Vergeturi

Apar datorită faptului că pielea se întinde odată cu avansarea sarcinii și pentru că are loc o schimbare la nivel hormonal în corpul femeii. Aceste ”crăpături roșii” pot să apară în zona feselor, a sânilor, pe burtă sau chiar și pe brațe. Acestea sunt foarte frecvente, însă în unele cazuri pot fi evitate prin exercițiu fizic și o dietă corespunzătoare.

Din categoria bolilor care sunt agravate în perioada sarcinii, amintim psoriazisul și lupusul. Psoriazisul poate să se agrave pe parcursul sarcinii, motiv pentru care necesită un tratament atent. Atenție! Orice tratament ai aplica pentru această boală, asigură-te printr-o vizită la un cabinet dermatologie că tratamentul este sigur și pentru copil. Cât despre lupus, această boală trebuie ținută atent sub supraveghere, deoarece în unele situații gravidele sunt nevoite să întrerupă sarcina.

Ai grijă de sănătatea ta și a copilului tău și nu ezita să apelezi la medici specialiști care te vor ajuta cu cele mai bune sfaturi!

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1 Case Pariuri Online

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS