<
Actualitate

Avram Gal, Vicepreședinte ALDE, întâlnire cu Eric Trump, fiul fostului președinte american Donald Trump, și totodată administrator al imperiului de business „The Trump Organization”

Eforturile pe care le-am depus în ultima perioadă în beneficiul consolidării relației bilaterale România – SUA dau rezultate.

Așa cum am afirmat în repetate rânduri, susțin deplin construirea unei relații securitare robuste cu SUA, însă totodată, afirm cu tărie că relația economică trebuie adusă la un nivel cel puțin similar. Statele Unite sunt prin excelență un actor pragmatic. Washingtonul își cunoaște foarte bine interesele, iar adesea a dat dovadă de abilitați și determinare extraordinare pentru a le împlini. De aceea, spun că este oportun ca investițiile americane în România să crească pentru că numai astfel toate celelalte dimensiuni ale relației bilaterale se vor dezvolta la adevăratul potențial.

În contextul vizitei pe care o efectuez în SUA, am avut oportunitatea unor discuții foarte interesante cu Eric Trump, despre mersul afacerilor globale actuale, dar și despre rolul pe care o țară cu profilul României îl poate avea în acestă nouă arhitectură care va redefini lumea pentru urmatoarele decenii.

Eric Trump administrează actualmente The Trump Organization, imperiul de business construit de la firul ierbii de tatăl său, respectiv de fostul președinte american Donald Trump. Unul dintre principalele domenii de activitate îl reprezintă investițiile imobiliare, iar experiența acumulată de familia Trump în acest domeniu este absolut impresionantă.

Cu ocazia vizitei de lucru din SUA, am lansat la apă un fond de investiții care își propune demararea unor proiecte imobiliare de anvergură. Aici nu vorbim doar despre resurse financiare venite de peste Atlantic, ci și despre transferul unor standarde calitative ce vor impacta modelul de business autohton. Afacerile sănatoase, cu valoare de adăugată relevantă au rămas doar un deziderat pentru România. Business-urile de tip speculă, cu profituri halucinante obținute peste noapte în dauna calității, nu trebuie sa mai reprezinte „modelul de succes” în țara noastră. Avem nevoie de proiecte durabile, de companii deschise către o relație de anduranță și predictibilă. Este vizibil cu ochiul liber cum „tunurile” și matrapazlâcurile din mai toate sectoarele de activitate au ținut România departe de potențialul său.

Discuția cu Eric Trump (în calitatea sa de manager al unui imperiu de miliarde) a vizat în egală măsură identificarea parametrilor pe care o companie trebuie sa-i îndeplinească pentru a fi considerată un partener onest și „de cursă lungă”.

Știu foarte bine ce trebuie făcut și voi lucra cu determinare la proiectele investiționale demarate, în primul rând, pentru a arăta că se poate și altfel. America privește cu încredere spre România și în numeroasele vizite pe care le-am întreprins am fost primit cu deschidere. Adesea, problema este chiar la noi, pentru că de prea multe ori politicenii români au mers în Statele Unite pentru fotografii, și mai puțin pentru propuneri pragmatice. Pentru a fi respectați de alții, trebuie mai întâi noi să ne respectăm națiunea, atunci când plecăm de acasă cu pretenția că o reprezentăm.

Cert este ca lumea se schimbă, iar România, fără voia sa, s-a trezit aproape de ochiul furtunii. Altfel spus, situația din proximitatea tării noastre este mult prea primejdioasă pentru a mai permite cuiva să trateze România ca pe o țară bananieră.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1 Case Pariuri Online

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS